pvw kleinw rantevou gia tin triti dosi tou emvoliou
Συζητήθηκε το ενδεχόμενο θέσπισης θετικών κινήτρων για τους άνω των 60 και 65 σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο, όπως για παράδειγμα η μείωση της συμμετοχής τους στο κόστος του φαρμάκου

Στη σημασία της αύξησης του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού στους πολίτες άνω των 60 ετών, αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκεί είναι όλο το στοίχημα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στην επιτροπή των Εμπειρογνώμων συζητήθηκε το ενδεχόμενο θέσπισης θετικών κινήτρων για τους άνω των 60 και 65 όπως για παράδειγμα η μείωση της συμμετοχής τους στο κόστος του φαρμάκου.

Τόνισε ότι εάν θεσπιστεί ένα τέτοιο μέτρο θα αφορά και τους ήδη εμβολιασμένους πολίτες.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι δεν χρειάζεται τα πάντα να γίνονται με «μαστίγιο» και πως τα κίνητρα είναι προτιμότερα, καθώς αποτελούν παράλληλα και μια σημαντική κοινωνική πολιτική.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι με την τρίτη δόση εμβολίου τα ποσοστά σοβαρής ασθένειας είναι 20 φορές χαμηλότερα σε σχέση με όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις στους άνω των 60. Τα ποσοστά ήπιας λοίμωξης είναι 10 φορές χαμηλότερα σε σχέση με αυτούς που έχουν κάνει δύο δόσεις.

«Κάποιοι μπορεί να κολλήσουν ακόμη και με την τρίτη δόση - ένα πολύ μικρό ποσοστό, αλλά η πιθανότητα να νοσηλευτούν, ιδιαίτερα μετά τις 6  - 7 ημέρες είναι ελάχιστη, δηλαδή προσεγγίζει το μηδέν», εξήγησε ο καθηγητής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tilekpaideusi 1280
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»
Παρεμβάσεις για ρατσιστικά και στερεοτυπικά περιεχόμενα σε εκπαιδευτικό υλικό – Θετική ανταπόκριση από Υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»