ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 2.000 ανέργων
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 ανέργων 18 έως 29 ετών

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και ώρα 13:00, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 ανέργων 18 έως 29 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις) και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (550 θέσεις).

Το πρόγραμμα αυτό είναι ενταγμένο στο «Κοινωνικό Πακέτο» του ΟΑΕΔ και αφορά τις περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης. Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 7 μήνες και αφορά σε τοποθέτηση σε θέσεις προεργασίας.

Υπενθυμίζουμε παράλληλα, ότι την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ακόμα ένα πρόγραμμα του ίδιου «πακέτου» του ΟΑΕΔ που αφορά την επιδότηση για πρόσληψη σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.

Το πρόγραμμα των 2.000 θέσεων εργασίας

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που ξεκίνησε σήμερα απευθύνεται σε α) ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και σε β) επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) όπως ισχύει, και επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου (στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας).

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την προετοιμασία των νέων ανέργων, οι οποίοι συνεχίζουν να πλήττονται από την ανεργία, προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου (στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας) καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης σύμφωνα με το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ),σε κρίσιμους τομείς που σχετίζονται με την ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι συνολικά 2.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας δεκαοκτώ (18) έως είκοσι εννέα (29) ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, οι οποίοι έχουν αποκτήσει των τίτλο σπουδών τους εντός της προηγούμενης τετραετίας από την υπόδειξη τους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, και δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 και καθ΄ όλη την διάρκεια της προεργασίας.

Επισημαίνεται ότι οι άνεργοι πρέπει να είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών κατά την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας με τον πάροχο/επιχείρηση.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι οφείλουν να:

  1. είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των ΚΠΑ2 που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, του ΚΠΑ2 Τρίπολης για τους εγγεγραμμένους ανέργους των Δήμων Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, του ΚΠΑ2 Σπάρτης για τους εγγεγραμμένους ανέργους του Δήμου Σπάρτης και του ΚΠΑ2 Καλαμάτας για τους εγγεγραμμένους ανέργους των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας, όσο κατά την υπόδειξή τους, όσο και κατά την τοποθέτησή τους (υπογραφή συμφωνητικού) στην επιχείρηση/πάροχο.
  2. έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης μετά την επεξεργασία των χαρακτηριστικών τους
  3. είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.
  4. Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, από το ΔΟΑΤΑΠ
  5. Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν:
    - βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, από τον ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου,
    - βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων ή άδεια άσκησης επαγγέλματος που εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με το άρθρο 54 του Π.Δ.38/2010(ΦΕΚ78/Α’) και γενικότερα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία

Δείτε εδώ τη Δημόσια Πρόσκληση

Δείτε εδώ το ΦΕΚ του προγράμματος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα