Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
γιατροί, νοσοκόμοι, υγεία
Αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία περιέγραψε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νίκου Καρπαβέλου, ο οποίος γνωστοποίησε πως γιατρός έχασε τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο μετά από πολλές ώρες εργασίας

Ο διευθυντής της ΜΕΘ «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω κορoνοϊού, ενώ αποκάλυψε ότι γιατρός έχασε τις αισθήσεις της λόγω κούρασης.

Ο Ν. Καρπαβέλος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μιλώντας στο OPEN. «Δεν είμαστε καλά. Να σας πω πως τελειώνουμε την εφημερία; Πενήντα εισαγωγές περίπου μέχρι πριν από λίγο. Έχουν γεμίσει όλες οι απλές κλίνες στο νοσοκομείο μας. Μεγάλη προσέλευση. Πολύ μεγάλη διασπορά. 100% η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να διασωληνώσουμε κάποιον στους θαλάμους ή τα χειρουργεία. Η πίεση όμως είναι αφόρητη», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας πως μία γιατρός έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για πρώτες βοήθειες. «Μεγάλη εξουθένωση του προσωπικού. Έξω από τα όρια, όχι στα όρια. Και από την άλλη μεριά μεγάλη απογοήτευση που δεν βρίσκεται ένα κονδύλιο γι΄ αυτούς τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Όχι μόνο για μας τους γιατρούς, κυρίως για τους νοσηλευτές. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί αυτό το μπόνους ένα πριμ που σημαίνει μία παραγωγικότητα έξω από κάθε λογική δική σας. Δεν την έχετε δει. Δεν την ζείτε την κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία. Άνθρωποι που χάσανε τον ύπνο τους. Νοσήσανε», επεσήμανε.

«Ελπίζουμε να ανακόψουμε το κύμα. Είναι καταστροφή αν το αφήσουμε. Και αφορά τους ανεμβολίαστους. Οι άνθρωποι που έρχονται ανεμβολίαστοι, είναι μετανιωμένοι. Μας λένε: 'Δεν περιμέναμε', 'Φοβόμασταν να το κάνουμε', 'Είχαμε πληροφορίες αντίθετες'. Αυτά τα γνωστά τα οποία δηλητηριάζουν τη σχέση του γιατρού με τον ασθενή και τον πολίτη. Πάνε να καταργήσουν αυτή την ευαίσθητη σχέση. Η παραπληροφόρηση αφήνεται ελεύθερη να οργιάζει στο διαδίκτυο», ανάφερε.

«Οι ασθενείς είναι 50-60 ετών. Αυτούς που βάλαμε χθες με κορεσμό κάτω από 90. Με δύσπνοιες δηλαδή σοβαρές περιπτώσεις. Η πανδημία, αυτό που βλέπετε σε όλη την Ευρώπη καλπάζει, δείχνει τα δόντια της. Το είπαμε το καλοκαίρι ότι η μετάλλαξη αυτή δεν είναι να τη χειρίζεσαι με απλούς, ήπιους τρόπους. Είναι μία πολύ μεταδοτική μετάλλαξη. Η ανίχνευση που κάνουμε εμείς, βλέπουμε ολόκληρες οικογένειες να νοσούν αυτή τη στιγμή. Η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη. Ας ελπίσουμε τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν με αυστηρότητα μήπως ανακόψουμε το κύμα και μετριάσουμε την τραγωδία», σημείωσε ο Ν. Καπραβέλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλείνουν τα σχολεία στην Αττική - Τι αποφασίστηκε

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Οι τρεις δικογραφίες και η μήνυση στον εργοδότη της Γεωργίας - Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις
Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
«Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες. Καμία υποχρεωτικότητα από τις οικίες και με ιδία μέσα», τονίζουν οι...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας