Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
επίδομα θέρμανσης
Οι δικαιούχοι που έλαβαν και πέρυσι το επίδομα θα λάβουν ως προκαταβολή το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 και στις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν το υπόλοιπο ποσό

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση προκειμένου οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης να μπορέσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Εκκρεμεί ακόμη η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα καθορίζει επ' ακριβώς τους όρους και τις προϋποθέσεις όσων έχουν το δικαίωμα να λάβουν το επίδομα, όπως και το ύψος της επιδότησης.

Φέτος, το επίδομα, εκτιμάται ότι θα το λάβουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά, με το συνολικό ποσό που διανεμηθεί να φτάνει τα 168 εκατομμύρια. Φέτος, επίσης, θα επιδοτηθούν και όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο όπως και όσοι κάνουν χρήση καυσόξυλων εφόσον διαμένουν σε περιοχές κάτω των 3.500 κατοίκων.

Οι δικαιούχοι που έλαβαν και πέρυσι το επίδομα θα λάβουν ως προκαταβολή το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 και στις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος που δικαιούνται μετά και την υποβολή των τιμολογίων.

Στο τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι νέοι δικαιούχοι.

Τα ποσά

Το φετινό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από τα 100 έως τα 750 ευρώ. Τα ποσά σημειώνουν αύξηση της τάξης του 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, 49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το επίδομα θέρμανσης το δικαιούνται:

  • Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.
  • Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Έτσι το εισοδηματικό όριο ανέρχεται σε 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα, 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Ρέθυμνο: 140 κενά πριν τα Χριστούγεννα και προσλήφθηκαν μόνο 4 αναπληρωτές
«Τα συνολικά κενά στο Ρέθυμνο ήταν 140 πριν τα Χριστούγεννα και μόνο την πρώτη εβδομάδα προστέθηκαν 40 απουσίες εκπαιδευτικών λόγω COVID» είπε ο ΣΕΠΕ...
Ρέθυμνο: 140 κενά πριν τα Χριστούγεννα και προσλήφθηκαν μόνο 4 αναπληρωτές
Χαλκίδα: Διώκονται εκπαιδευτικοί επειδή ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά
Σε πειθαρχικό συμβούλιο παραπέμπονται εκπαιδευτικοί δημοτικού σχολείου επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον εκπαιδευτικό τους...
Χαλκίδα: Διώκονται εκπαιδευτικοί επειδή ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά