Εκπαιδευτικοί: Το υπουργείο Παιδείας τιμωρεί τη νέα γενιά
«Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» από το δήμο Αθηναίων κάθε Σάββατο

Επανέρχονται οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων. Σημεία της πόλης που έχουν αποτελέσει έμπνευση για τους συγγραφείς ή έχουν χρησιμοποιηθεί ως ιδανικά σκηνικά στις σελίδες των βιβλίων τους, θα «ζωντανέψουν» μέσα από τις περιηγήσεις που θα κάνουν οι ίδιοι οι συγγραφείς με το βιβλιόφιλο αθηναϊκό κοινό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου η συμμετοχή είναι δωρεάν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική προεγγραφή στον σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/AthinaikesDiadromesVivliou-chloma-syntrivania.

«Με οδηγό ένα βιβλίο - λογοτεχνικό, ιστορικό, αρχιτεκτονικό ακόμη και γαστριμαργικό - οι συμμετέχοντες (έως 20 άτομα σε κάθε γκρουπ) έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθέατες γωνιές της πόλης και να ανακαλύψουν μέσα από τη ματιά του συγγραφέα εικόνες, αναμνήσεις, μυρωδιές, ίχνη της ιστορίας, ήχους και μελωδίες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

To Σάββατο 13 του μηνός, η Εύα Μαθιουδάκη, σε έναν περίπατο από την οδό Αριστοτέλους ως το Αρχαιολογικό Μουσείο, θα μιλήσει για το βιβλίο μυθοπλασίας της «Μέρες της Κηφισιάς».

Το Σάββατο 20 του μηνός, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος θα μιλήσει στους συνοδοιπόρους του για την Αθήνα που αγάπησε μέσα από το πρόσφατο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί» και τα μυθιστορήματά του «Διόδια» και «Λούλα».

Και το Σάββατο 27 του μηνός, ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, θα συνοδεύσει τους συμμετέχοντες σε μια βιωματική διαδρομή από τα Εξάρχεια μέχρι το Κολωνάκι, ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων του μέσα από τα μυθιστορήματά του «Χαμαιλέοντες», «Κυριακή», «Ο έβδομος ελέφαντας» και «Ο άντρας της πέμπτης πράξης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
pangaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
29 Απριλίου 2024 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την goLearn που αφορούν εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών