Πιστοί στην εκκλησία - Μέτρα για τον κορονοϊό
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Νέα εγκύκλιος Ιερά Συνόδου: Έκκληση όσοι πιστοί δεν έχουν εμβολιαστεί να προσέρχονται στους ναούς αφού έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ - Δύο τεστ την εβδομάδα για ιερείς, ψάλτες, νεωκόροι

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος για το ζήτημα των ανεμβολίαστων πιστών και ιερέων, εν μέσω νέας έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ύστερα από επικοινωνία που είχαν το Γραφείο του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας αποφασίστηκε να εκδοθεί εγκύκλιος με την οποία συστήνει στους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού να προσέρχονται στην εκκλησία αφού έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», προτρέποντας όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν

Επιπλέον, επισημαίνει την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος των τεστ θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Τελεσίγραφο δύο Μητροπολιτών σε ιερείς

Νωρίτερα, τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους ιερείς έστειλαν οι Μητροπολίτες Δωδώνης και Μυτιλήνης αναλαμβάνοντας δράση για να πείσουν όσους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κορονοϊού, την ώρα που στην χώρα μας τα κρούσματα ξεπερνούν τις τελευταίες ημέρες τα 6.000 ημερησίως. 

«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιοαλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό» τόνισε με δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι μάλιστα οι οποίοι ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις». «Για να δούμε τότε, θα έρθει να του σταθεί εκείνος που τον παροτρύνει να κάνει αυτή την ανοησία, γιατί πρόκειται περί ανοησίας, όχι περί ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης ξεκαθάρισε επίσης πως όταν οι ιερείς και οι πιστοί δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Εκκλησίας τότε θέτουν τους εαυτούς τους εκτός Εκκλησίας. 

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας να κάνουν το εμβόλιο.

Αν δεν εμβολιαστούν, τους προειδοποίησε ότι θα τεθούν σε αργία χωρίς μισθό. Ήδη από χθες περίπου 35 κληρικοί της Μητρόπολης Μυτιλήνης, που δήλωναν αρνητές του εμβολιασμού, ξεκίνησαν να λαμβάνουν προσωπική επιστολή από τον Μητροπολίτη Ιάκωβο.

Η οργή του μητροπολίτη, προκάλεσε η διασπορά του κορονοϊού από κληρικό της Μητροπόλεως Μυτιλήνης, ο οποίος συμμετείχε σε εορτασμούς για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου ενώ ήταν ασθενής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά