Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ermou
«Υπεύθυνη στάση, είναι να βρεις τρόπο-ακόμα και τώρα-να πείσεις, να διαλύσεις τον φόβο και την αμφιβολία»

Πέρασαν σχεδόν ,δύο χρόνια  με την  πανδημία να εξακολουθεί να καλπάζει στη χώρα μας και εκεί που νομίζουμε ότι τα δύσκολα πέρασαν βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Καθημερινά τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, τριψήφιος αριθμός διασωληνωμένων και διψήφιος αριθμός  θανάτων.

Σημάδια που δείχνουν ότι έρχονται και πάλι, δύσκολες μέρες που επιβεβαιώνονται από τις προβλέψεις των ειδικών.
Η Κυβέρνηση, αποφάσισε ότι πρέπει να τελειώνει με την πανδημία και να επέλθει με το έτσι θέλω, η κανονικότητα στην ζωή μας. Χωρίς να έχει γίνει τίποτα που να την εξασφαλίζει, εκτός από τους εμβολιασμούς, που  και εκεί απέχουμε πολύ από τον επιθυμητό στόχο.

Η Κυβέρνηση, ήταν και πάλι αυτή που είχε αποφασίσει να μας κλείσει όλες τις δραστηριότητες τις περισσότερες φορές και σε μεγαλύτερη διάρκεια από όλες τις άλλες χώρες.

Όλο αυτό το διάστημα αυτό που ήταν και είναι αποδεδειγμένο ,είναι η ανυπαρξία σοβαρού σχεδιασμού διασφάλισης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Ξεκινήσαμε με την στοχοποιήση των νέων, την περιβόητη ατομική ευθύνη, το βλέποντας και κάνοντας και τα απανωτά άνοιξε κλείσε που κυριολεκτικά τσάκισαν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ,έριξαν στην ανεργία μεγάλο αριθμό πολιτών, παγίωσαν την τηλεργασία και έβαλαν στην ζωή μας την τηλεκπάιδευση που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση  και ως επίθεση στην απεργία και στην κατάληψη. Συγχρόνως  με πρόσχημα την πανδημία, σειρά αντικοινωνικών, αντεργατικών, αντιεκπαιδευτικών  νομοσχεδίων,έχουν ψηφισθεί .

Όλο, το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε τις ενημερώσεις των ειδικών  και ακολούθως τις αποφάσεις της πολιτείας, οι οποίες δεν ήταν πάντα ταυτόσημες. Ακούσαμε πολλές φορές ότι οι αποφάσεις είναι πολιτικές και απλά οι ειδικοί εισηγούνται και η πολιτεία αποφασίζει. Συνειδητοποιήσαμε  από τα δεδομένα, ότι η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα ,είναι απόλυτη ευθύνη των επιλογών της κυβέρνησης.

Σήμερα, έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι δραστηριότητες  και υποτίθεται ότι γυρίζουμε σε μια κανονικότητα, έτσι τουλάχιστον μας παρουσιάζεται. Όμως αυτό αποδεικνύεται όνειρο θερινής νυκτός, γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση κανονικότητα ,τα  τόσα ημερήσια κρούσματα και οι τόσες ανθρώπινες απώλειες και επιπλέον δεν είναι υπεύθυνη στάση το νίπτω τας χείρας μου  και το ακόμα πιο μονότονο, ας εμβολιασθούν οι ανεμβολίαστοι.  Υπεύθυνη στάση, είναι να βρεις τρόπο-ακόμα και τώρα-να πείσεις, να  διαλύσεις τον φόβο και την αμφιβολία. Αντί αυτού έχουμε από την μια την  επιλογή  των άστοχων και άχρηστων διαφημιστικών καμπανιών με  το μοίρασμα χρημάτων για  αγιοποίηση και λιβάνισμα και από την άλλη φοβέρες και απειλές.

Επιπλέον να μην ξεχνάμε την κατάσταση στα σχολεία με τα ασφυκτικά γεμάτα τμήματα-πάλι από επιλογή της κυβέρνησης-,τα ασφυκτικά γεμάτα σχολικά λεωφορεία αλλά και όλα τα μέσα μεταφοράς, όπου  στριμώχνονται οι άνθρωποι σαν σαρδέλες, αφού περιμένουν στις στάσεις υπερσυνωστισμένοι και για πολύ ώρα.

Μια κατάσταση κατά την κυβέρνηση ομαλή, που θα προβληματίσει μόνο όταν οι ΜΕΘ φθάσουν στα όρια τους. Με λίγα λόγια μας λένε  να μην δίνουμε σημασία στα χιλιάδες κρούσματα γιατί είναι φυσιολογικό και στα όρια του αναμενόμενου.

Αυτό πού ισχύει και το αντιμετωπίζουμε όλοι είναι ότι μόνοι μας και πάλι, πρέπει να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε τους οικείους μας. Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς που αρνούνται να αντιληφτούν την πραγματικότητα,  από αυτούς που πάντα μεταθέτουν την ευθύνη τους στους πολίτες. Από την ατομική ευθύνη περάσαμε στον εμβολιασμό. Οτιδήποτε λέγεται η διαπιστώνεται καταλήγει στον εμβολιασμό και στα επίπλαστα στοιχεία που θέλουν να μας πείσουν ότι τάχα έχουν εμβολιασθεί ικανός αριθμός για να χτισθεί τείχος ανοσίας  και στους ανεμβολίαστους που νοσούν και μεταδίδουν τον ιό. Εμβολιασμός και διχασμός, διαχωρισμός των πολιτών, απειλές και κυρώσεις, προπαγάνδα από τα ταϊσμένα ΜΜΕ,  αυτή είναι η σοβαρή αντιμετώπιση μιας άριστης κυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Diane Ravitch
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η αντίσταση στην αξιολόγηση - εμπορευματοποίηση των σχολείων και ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
υππεθε
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
Αναλυτικά η απόφαση για τη σύσταση – συγκρότηση τριμελών Επιτροπών Παραλαβής των Ψυχομετρικών Εργαλείων και της επιμόρφωσης των ψυχολόγων σε τοπικό...
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
kakokairia xioni kryo
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια της χώρας αυτή την ώρα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης - Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει...
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
tsanta
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο
Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί για τα κενά στα σχολεία και τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο