ermou
«Υπεύθυνη στάση, είναι να βρεις τρόπο-ακόμα και τώρα-να πείσεις, να διαλύσεις τον φόβο και την αμφιβολία»

Πέρασαν σχεδόν ,δύο χρόνια  με την  πανδημία να εξακολουθεί να καλπάζει στη χώρα μας και εκεί που νομίζουμε ότι τα δύσκολα πέρασαν βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Καθημερινά τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, τριψήφιος αριθμός διασωληνωμένων και διψήφιος αριθμός  θανάτων.

Σημάδια που δείχνουν ότι έρχονται και πάλι, δύσκολες μέρες που επιβεβαιώνονται από τις προβλέψεις των ειδικών.
Η Κυβέρνηση, αποφάσισε ότι πρέπει να τελειώνει με την πανδημία και να επέλθει με το έτσι θέλω, η κανονικότητα στην ζωή μας. Χωρίς να έχει γίνει τίποτα που να την εξασφαλίζει, εκτός από τους εμβολιασμούς, που  και εκεί απέχουμε πολύ από τον επιθυμητό στόχο.

Η Κυβέρνηση, ήταν και πάλι αυτή που είχε αποφασίσει να μας κλείσει όλες τις δραστηριότητες τις περισσότερες φορές και σε μεγαλύτερη διάρκεια από όλες τις άλλες χώρες.

Όλο αυτό το διάστημα αυτό που ήταν και είναι αποδεδειγμένο ,είναι η ανυπαρξία σοβαρού σχεδιασμού διασφάλισης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Ξεκινήσαμε με την στοχοποιήση των νέων, την περιβόητη ατομική ευθύνη, το βλέποντας και κάνοντας και τα απανωτά άνοιξε κλείσε που κυριολεκτικά τσάκισαν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ,έριξαν στην ανεργία μεγάλο αριθμό πολιτών, παγίωσαν την τηλεργασία και έβαλαν στην ζωή μας την τηλεκπάιδευση που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση  και ως επίθεση στην απεργία και στην κατάληψη. Συγχρόνως  με πρόσχημα την πανδημία, σειρά αντικοινωνικών, αντεργατικών, αντιεκπαιδευτικών  νομοσχεδίων,έχουν ψηφισθεί .

Όλο, το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε τις ενημερώσεις των ειδικών  και ακολούθως τις αποφάσεις της πολιτείας, οι οποίες δεν ήταν πάντα ταυτόσημες. Ακούσαμε πολλές φορές ότι οι αποφάσεις είναι πολιτικές και απλά οι ειδικοί εισηγούνται και η πολιτεία αποφασίζει. Συνειδητοποιήσαμε  από τα δεδομένα, ότι η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα ,είναι απόλυτη ευθύνη των επιλογών της κυβέρνησης.

Σήμερα, έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι δραστηριότητες  και υποτίθεται ότι γυρίζουμε σε μια κανονικότητα, έτσι τουλάχιστον μας παρουσιάζεται. Όμως αυτό αποδεικνύεται όνειρο θερινής νυκτός, γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση κανονικότητα ,τα  τόσα ημερήσια κρούσματα και οι τόσες ανθρώπινες απώλειες και επιπλέον δεν είναι υπεύθυνη στάση το νίπτω τας χείρας μου  και το ακόμα πιο μονότονο, ας εμβολιασθούν οι ανεμβολίαστοι.  Υπεύθυνη στάση, είναι να βρεις τρόπο-ακόμα και τώρα-να πείσεις, να  διαλύσεις τον φόβο και την αμφιβολία. Αντί αυτού έχουμε από την μια την  επιλογή  των άστοχων και άχρηστων διαφημιστικών καμπανιών με  το μοίρασμα χρημάτων για  αγιοποίηση και λιβάνισμα και από την άλλη φοβέρες και απειλές.

Επιπλέον να μην ξεχνάμε την κατάσταση στα σχολεία με τα ασφυκτικά γεμάτα τμήματα-πάλι από επιλογή της κυβέρνησης-,τα ασφυκτικά γεμάτα σχολικά λεωφορεία αλλά και όλα τα μέσα μεταφοράς, όπου  στριμώχνονται οι άνθρωποι σαν σαρδέλες, αφού περιμένουν στις στάσεις υπερσυνωστισμένοι και για πολύ ώρα.

Μια κατάσταση κατά την κυβέρνηση ομαλή, που θα προβληματίσει μόνο όταν οι ΜΕΘ φθάσουν στα όρια τους. Με λίγα λόγια μας λένε  να μην δίνουμε σημασία στα χιλιάδες κρούσματα γιατί είναι φυσιολογικό και στα όρια του αναμενόμενου.

Αυτό πού ισχύει και το αντιμετωπίζουμε όλοι είναι ότι μόνοι μας και πάλι, πρέπει να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε τους οικείους μας. Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς που αρνούνται να αντιληφτούν την πραγματικότητα,  από αυτούς που πάντα μεταθέτουν την ευθύνη τους στους πολίτες. Από την ατομική ευθύνη περάσαμε στον εμβολιασμό. Οτιδήποτε λέγεται η διαπιστώνεται καταλήγει στον εμβολιασμό και στα επίπλαστα στοιχεία που θέλουν να μας πείσουν ότι τάχα έχουν εμβολιασθεί ικανός αριθμός για να χτισθεί τείχος ανοσίας  και στους ανεμβολίαστους που νοσούν και μεταδίδουν τον ιό. Εμβολιασμός και διχασμός, διαχωρισμός των πολιτών, απειλές και κυρώσεις, προπαγάνδα από τα ταϊσμένα ΜΜΕ,  αυτή είναι η σοβαρή αντιμετώπιση μιας άριστης κυβέρνησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα