Thumbnail
Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά και, συγκεκριμένα, σε όσους είναι ήδη δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Διπλό ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) αναμένεται να λάβουν τον Δεκέμβριο χιλιάδες δικαιούχοι. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα μέτρο στήριξης που είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να πραγματωθεί πριν από τα φετινά Χριστούγεννα.

«Η Πολιτεία αποφάσισε να παρέχει και μία πρόσθετη οικονομική στήριξη. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διπλασιασμός του ΚΕΑ θα έχει φέτος τη μορφή του «κοινωνικού μερίσματος» και θα αφορά τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά και συγκεκριμένα, όλους όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Υπολογίζεται πως το μέρισμα ύψους 900 ευρώ, πρόκειται να λάβουν περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά. 

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ποιοι και πόσα θα πάρουν ως κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται παράλληλα με το κείμενο του προϋπολογισμού για το 2022, το οποίο θα κατατεθεί το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Χαμηλοσυνταξιούχοι και υγειονομικοί

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, υπάρχει η σκέψη να τους δοθεί κάποιο βοήθημα έξτρα τα Χριστούγεννα. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Σε περίπτωση που χορηγηθεί σε απόλυτη προτεραιότητα βρίσκονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει αναδρομικά και οι υγειονομικοί που δεν έχουν λάβει κάποιο έξτρα βοήθημα εκτός από αυτό πέρσι το Πάσχα.

Οι δύο αυτές ομάδες θα προστεθούν στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, για τους οποίους έχει ανακοινωθεί ήδη ότι θα χορηγηθεί διπλή πληρωμή τα Χριστούγεννα. Συνεπώς, το ποσό ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τα 900 ευρώ.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται και η ενίσχυση των υγειονομικών με έκτακτο δώρο Χριστουγέννων.

Πώς υπολογίζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θαφτάσει τα 600 ευρώ
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ

Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ

Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.

Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Συνεπώς, με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.

Σημειώνεται πως για να πάρει ένα νοικοκυριό το «κοινωνικό μέρισμα»δεν χρειάζεται η υποβολή κάποιας αίτησης, καθώς τα ποσά θα υπολογιστούν αυτόματα από το σύστημα.

Έρχονται Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις σε Δημόσιο, ΑΣΕΠ, φορείς και Δήμους

Βγαίνουν ανά λίγες ημέρες, συνέχεια νέες προκηρύξεις που αφορούν χιλιάδες προσλήψεις σε δημόσιο, δήμους, οργανισμούς μέσω ΑΣΕΠ. Μάλιστα αναμένονται εντός του Νοεμβρίου 9 νέες προκηρύξεις, ενώ ήδη ανακοινώθηκαν οι 25.000 προσλήψεις σε δήμους!

Το ενδιαφέρον για τις προκηρύξεις γιγαντώνεται και οι υποψήφιοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν την αναγκαία μοριοδότηση μέσα σε λίγες ημέρες με Πιστοποίηση Αγγλικών και Υπολογιστών

Πάρτε το πιο εύκολο αναγνωρισμένο Lower και Proficiency και προλάβετε την μέγιστη μοριοδότηση πριν τις Προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn προσφέρει ONLINE αναγνωρισμένη Πιστοποίηση Αγγλικών που την παίρνετε χωρίς να χρειάζεται να δώσετε εξετάσει σε προφορικά και έκθεση! Μόνο σε Reading - Listening!

Μόνο με 135 ευρώ σύνολο, παίρνετε από το σπίτι σας με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ σε reading - listening (τεστ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή) πιστοποίηση γλωσσομάθειας Αγγλικών με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και κατοχυρώνετε την ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ για προκηρύξεις, διορισμούς, προσλήψεις, δημόσιο μέσα σε 2 ημέρες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλίας Μίχος
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
Δεν ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
γερασιμος σιασος
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα
Ομιλία του του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου, στο 2ο Star Forum, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας με κεντρικά θέματα συζήτησης...
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα