nosokomeio-meth
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Η Ιταλία έχει 16 νεκρούς σε 60 εκατ. πληθυσμό κι εμείς έχουμε 40 σε 10 εκατ», τονίζει ο Νίκος Καπραβέλος και καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμη μία φορά ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100% και προστίθενται συνεχώς νέες κλίνες εντατικής για ασθενείς με κορονοϊό. 

«Χθες απελευθερώσαμε 8 κλίνες Εντατικής από τα υπόλοιπα νοσήματα και τα δώσαμε σε Covid ασθενείς και μέσα σε ένα 24ωρο γέμισαν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πήραμε περιστατικά διασωληνωμένα από το ΑΧΕΠΑ που ήταν σε κοινό θάλαμο, εγώ πήρα στην κλινική μου 53χρονο που ήταν σε κοινό θάλαμο στο Παπαγεωργίου», ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι οι γιατροί και τα νοσοκομεία δυσκολεύονται πλέον να ανταποκριθούν στις υγειονομικές ανάγκες των άλλων νοσημάτων.  

Ο Ν. Καπραβέλος επανέλαβε ότι πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και να καθιερωθεί ένα πράσινο πάσο για τις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως έκανε και η Ιταλία.

«Δεν θέτουμε θέμα περιορισμού της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά δε θα κουραστώ να μιλάω για επέκταση της υποχρεωτικότητας, για πράσινο πάσο όπως κάνει και η Ιταλία. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Έχουμε το όπλο στα χέρια μας και δεν καταλαβαίνω το δισταγμό της επέκτασης της υποχρεωτικότητας. Είναι ζωτικής σημασίας. Η Ιταλία έχει 16 νεκρούς σε 60 εκατ. πληθυσμό κι εμείς έχουμε 40 σε 10 εκατ.», κατέληξε. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιολαντα
Υπόθεση «Βιολάντα»: Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη
Εγγύηση 30.000 ευρώ και νέα προθεσμία απολογίας – Στο μικροσκόπιο οι ευθύνες και οι συνθήκες του δυστυχήματος
Υπόθεση «Βιολάντα»: Ελεύθεροι με όρους οι δύο κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ)
«Οι Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στον 21ο αιώνα: Μέλλον και Προοπτικές»
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ημερίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ)
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: «Ζήτημα δημοκρατίας και θεσμών»
Αιχμές κατά κυβέρνησης και Δικαιοσύνης – Πρόταση για εξεταστική και πολιτική σύγκρουση σε υψηλούς τόνους
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: «Ζήτημα δημοκρατίας και θεσμών»