Κακοκαιρία Μπάλλος: Δέντρο έπεισε στην αυλή σχολείου στη Θεσσαλονίκη
Το δέντρο έπεσε λίγο πριν από την προσέλευση των μαθητών

Μαθητές και καθηγητές στο 31ο γενικό λύκειο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί αντιμέτωποι με ένα αναπάντεχο θέαμα. Λόγω της βροχής, ένα μεγάλο πεύκο έπεσε στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος, στην περιοχή της Χαριλάου, λίγο πριν από την προσέλευση των μαθητών.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, το δέντρο έπεσε κατά τις 07:20 το πρωί. Η φύλακας που ήταν εκεί το είδε να καταρρέει σιγά σιγά μέσα στην κεντρική αυλή και ενημέρωσε αμέσως τη διευθύντρια που ήταν στο δρόμο για το σχολείο.

dedro.jpg

Δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται γυμνάσιο και λύκειο, με περισσότερα από 600 παιδιά και προχώρησαν σε κοπή του δέντρου, ενώ αναμένονται συνεργεία για την απομάκρυνση των τεράστιων κλαδιών.

Για λόγους ασφαλείας και για να μην προκληθεί τυχόν ατύχημα, η διεύθυνση του σχολείου κράτησε αρχικά τα παιδιά στις τάξεις, ενώ έχουν τοποθετηθεί και προστατευτικές κορδέλες γύρω από τα κλαδιά.

dedro-1.jpg

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην Κεντρική Μακεδονία, από τις 10:00 χθες το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα έγιναν συνολικά 13 κοπές δέντρων και επτά αντλήσεις υδάτων στους δήμους Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Βέροιας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου.

Σε ετοιμότητα εκατοντάδες μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι η βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη και στους δυτικούς νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο συνεχίζεται η βροχόπτωση στη Χαλκιδική, με τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για ένταση των φαινομένων τις μεσημβρινές ώρες.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπο Στεργιάδη, είναι σε επιφυλακή σε όλους τους νομούς ευθύνης της, για να βοηθήσουν, όπου υπάρχει ανάγκη. Ήδη, αναχώματα για τη διάνοιξη των ρεμάτων έγιναν σε Ολυμπιάδα, Στρατώνι και Βαρβάρα. Στο Καλοχώρι, μηχανήματα καθαρίζουν τον δρόμο στη βιομηχανική ζώνη όπως και στην παλιά εθνική Θεσσαλονίκης Ρεντίνας, όπου τοποθετούν κώνους, όπου είναι αυτό απαραίτητο.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων- Σχολαρίου λόγω υπερχείλισης χειμάρρου, ενώ τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά για προληπτικούς λόγους, εκτός από τη Χαλκιδική και στον δήμο Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εμμανουήλ Μπελαδάκης
ΔΠΕ Ηρακλείου: Σημαντική μείωση του μαθητικού πληθυσμού την τελευταία δεκαετία
«Έχουμε σταδιακή μείωση κατά περίπου 1.200 μαθητές την τελευταία δεκαετία, γεγονός που αντικατοπτρίζει μια βαθιά δημογραφική και κοινωνική μεταβολή»
ΔΠΕ Ηρακλείου: Σημαντική μείωση του μαθητικού πληθυσμού την τελευταία δεκαετία
enoikiazetai
Ο εφιάλτης της φοιτητικής στέγης στην Αθήνα: Υπέρογκα ενοίκια, παράνομες απαιτήσεις ιδιοκτητών και μηδαμινή κρατική μέριμνα
Η φοιτητική κατοικία στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε κοινωνική πληγή. Χιλιάδες φοιτητές καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με...
Ο εφιάλτης της φοιτητικής στέγης στην Αθήνα: Υπέρογκα ενοίκια, παράνομες απαιτήσεις ιδιοκτητών και μηδαμινή κρατική μέριμνα
forologikes_diloseis.jpg
Φορολογικές δηλώσεις: ΑΑΔΕ: Πρόστιμα της ΑΑΔΕ 100 έως 500 ευρώ για καθυστερήσεις – Ποιοι εξαιρούνται
Πρόστιμα για τις φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει και τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Φορολογικές δηλώσεις: ΑΑΔΕ: Πρόστιμα της ΑΑΔΕ 100 έως 500 ευρώ για καθυστερήσεις – Ποιοι εξαιρούνται