Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Θάνος Πλεύρης
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής στις κόκκινες περιοχές - Πλήρεις ελευθερίες σε εστίαση και διασκέδαση για τους εμβολιασμένους - Όλα όσα δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης για τα νέα μέτρα

«Στο πλαίσιο της κανονικότητα είναι τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά την σημερινή του ενημέρωση για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊου, που θα ισχύουν για 15 ημέρες.

Πλήρη «ελευθερία» θα έχουν πλέον οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν για αμιγώς εμβολιασμένους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιτρέπεται και πάλι ο χορός καθώς και η πληρότητα στο 100% των χώρων.

Όσον αφορά τις «κόκκινες» περιοχές ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως δεν από δω και στο εξής θα έχουνε τα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και δεν θα επιχειρούν επιπλέον μέτρα από αυτά που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια

Χωρίς μέτρα οι «κόκκινες» περιοχές

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας αίρονται όλοι οι περιορισμοί στις κόκκινες περιοχές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιτρέπεται η κυκλοφορία όλες τις ώρες της ημέρας και επιστρέφει η μουσική στα καταστήματα εστίασης.

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης αναφερόμενος στις κόκκινες περιοχές και την αύξηση των κρουσμάτων δήλωσε πως «εάν και εφόσον οποτεδήποτε χρειαστεί να έχουμε επιπλέον μέτρα τότε θα ζητήσουμε την εισήγηση από την επιτροπή»

«Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής. Όχι για να έχουμε επιπλέον μέτρα αλλά ο κάθε πολίτης να γνωρίζει πως είναι η κατάσταση και αντίστοιχα», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Συνεπώς οι κόκκινες περιοχές που ανακοινώνονται από δω και στο εξής δεν θα επισύρουν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς τη λήψη των μέτρων. Δεν υπάρχει πια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες», τόνισε.

«Ελεύθερη» η εστίαση για τους εμβολιασμένους

Ο υπουργός Υγείας τόνισε σήμερα ότι αναφορικώς με την εστίαση, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, όπου υπάρχουν πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Να σημειωθεί ότι στους χώρους εστίασης θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ενώ για το προσωπικό το οποίο εργάζεται θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, δηλαδή και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία.

Έτσι η διασκέδαση «επιστρέφει» στους χώρους που λειτουργούν για αμιγώς εμβολιασμένους πολίτες. Μάλιστα ο κ. Πλεύρης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλέον πλήρης ελευθερία σε όσους είναι εμβολιασμένοι και οι  χώροι είναι αμιγώς εμβολιασμένοι.  Αντιστοίχως στους ανοιχτούς χώρους όσοι επιλέξουν να είναι μόνο για εμβολιασμένους θα ισχύουν τα αυτά μέτρα, δηλαδή θα έχουμε πλήρη λειτουργία».

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πάρα πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν άτομα εντός αυτών των χωρών τα οποία είτε δεν είναι εμβολιασμένα είτε δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Για τους άλλους χώρους που είναι μεικτοί στην διασκέδαση ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν γιατί «σκοπός μας είναι να προστατέψουμε τους εμβολιασμένους αλλά να προστατεύσουμε και τους ανεμβολίαστους οι οποίοι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο», είπε ο υπουργός Υγείας.

Άρα οι περιορισμοί στους μικτούς χώρους ισχύουν ως έχουν ενώ όλοι οι άλλοι οι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους στην παρούσα φάση θα έχουν μόνο τους περιορισμούς για χρήση μάσκας ή αποστάσεις.

Εχθρός μας είναι ο κορονοϊός

Ο υπουργός υγείας δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα πως όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως «ο εχθρός μας είναι ο κορονοϊός και πως όλοι πρέπει να προστατευτούν από αυτόν»

«Η προστασία είναι ο μεγαλύτερος εμβολιασμός. Έχει φανεί ότι στις περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και τα κρούσματα είναι λιγότερα και τα περιστατικά που νοσούν είναι λιγότερα και ακόμα λιγότερα είναι τα περιστατικά βαριάς νόσησης», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

«Είμαστε στην διαδικασία να μπορούμε να πάρουμε τέτοια μέτρα ώστε να κερδίζουμε πίσω τη ζωή μας χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Συνεπώς στα πλαίσια της προστασίας όλων και τον εμβολιασμένο και τον αναβολή αυτόν θα υπάρχει πλήρης ελευθερία στην κατεύθυνση των χωρών όπου βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ίδρυμα ωνάση
Νέες προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα
Θέλεις να εργαστείς στο Ίδρυμα Ωνάση - Τώρα υπάρχει η δυνατότητα καθώς υπάρχουν ανοικτές θέσεις εργασίας τις οποίες μπορείς να δεις στο Proson.gr
Νέες προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα
Κορονοϊός - Παυλάκης: Θα βλέπουμε περίπου 100 νεκρούς καθημερινά μέχρι το τέλος του χρόνου
Ο καθηγητής επισήμανε πως ό,τι ανέφεραν οι επιστήμονες για την μετάλλαξη Δέλτα, ισχύει 2 ή 3 φορές παραπάνω για την Όμικρον
Κορονοϊός - Παυλάκης: Θα βλέπουμε περίπου 100 νεκρούς καθημερινά μέχρι το τέλος του χρόνου