Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Νταντάδες της γειτονιάς
Το νέο πρόγραμμα του υπουργείου εργασίας για την οικονομική ενίσχυση των γονέων, «νταντάδες της γειτονιάς», απαξιώνει το Νομοσχέδιο για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, σύμφωνα με την ΠΟΣΙΠΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ) καταγγέλλει την πρόταση της κ. Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία χωρίς διάλογο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΣΙΠΣ, ετοίμασε την «Ντροπολογία» την οποία κατέθεσε χτες και ψήφισε η Βουλή για το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» αφορά τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΙΠΣ, το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», απαξιώνει το σχέδιο νόμου που ετοίμασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης, σε συνδυασμό και με άλλες διατάξεις , όπως Παιδαγωγικό Πρόγραμμα, κακοποίηση ανηλίκων, πρώιμη ανίχνευση δυσκολιών κ.λπ.

Να σημειωθεί πως η ΠΟΣΙΠΣ μαζί με ακόμα 19 φορείς, συζητούσαν επί ώρες στη Βουλή, ενώπιον της διακομματικής επιτροπής, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να βελτιώσουν το σχέδιο νόμου προκειμένου να αποκτήσει για πρώτη φορά η χώρα θεσμικό περιεχόμενο ποιότητας και εξέλιξης στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης για τις ηλικίες 0 έως 4 ετών.

Αύριο, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στην ολομέλεια το τελικό κείμενο για να γίνει νόμος. «Τελικά, ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης με τις δύο Υφυπουργούς του, μας εμπαίζει, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΙΠΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα