Νταντάδες της γειτονιάς
Το νέο πρόγραμμα του υπουργείου εργασίας για την οικονομική ενίσχυση των γονέων, «νταντάδες της γειτονιάς», απαξιώνει το Νομοσχέδιο για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, σύμφωνα με την ΠΟΣΙΠΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ) καταγγέλλει την πρόταση της κ. Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία χωρίς διάλογο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΣΙΠΣ, ετοίμασε την «Ντροπολογία» την οποία κατέθεσε χτες και ψήφισε η Βουλή για το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» αφορά τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΙΠΣ, το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», απαξιώνει το σχέδιο νόμου που ετοίμασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης, σε συνδυασμό και με άλλες διατάξεις , όπως Παιδαγωγικό Πρόγραμμα, κακοποίηση ανηλίκων, πρώιμη ανίχνευση δυσκολιών κ.λπ.

Να σημειωθεί πως η ΠΟΣΙΠΣ μαζί με ακόμα 19 φορείς, συζητούσαν επί ώρες στη Βουλή, ενώπιον της διακομματικής επιτροπής, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να βελτιώσουν το σχέδιο νόμου προκειμένου να αποκτήσει για πρώτη φορά η χώρα θεσμικό περιεχόμενο ποιότητας και εξέλιξης στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης για τις ηλικίες 0 έως 4 ετών.

Αύριο, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στην ολομέλεια το τελικό κείμενο για να γίνει νόμος. «Τελικά, ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης με τις δύο Υφυπουργούς του, μας εμπαίζει, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΙΠΣ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα