Σεισμός στην Κρήτη – Παπαζάχος: «Πολύ πιθανός ένας νέος ισχυρός σεισμός»
Για τον κύριο σεισμό κάνει λόγο από την πλευρά του ο Άκης Τσελέντης

Αναστάτωση επικράτησε στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου ένα τέταρτο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει.

Τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει και άλλες σεισμικές δονήσεις, έντασης 4,5 Ρίχτερ αλλά και μικρότερες.

Ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο newsit.gr δήλωσε: «Είναι ένας σεισμός της τάξης του 6 ο οποίος έγινε πριν λίγη ώρα στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, αν θυμάστε εκεί είχαμε σεισμική δραστηριότητα όλο το καλοκαίρι με μικρούς όμως σεισμούς. Αυτός ήταν ένας μεγάλος σεισμός.

Είναι πολύ απίθανο τώρα να γίνει και άλλος ισχυρός σεισμός όμως είμαι σίγουρος με τα μέχρι τώρα στοιχεία μιλάμε για έναν δύσκολο σεισμό αν σκεφτεί κανείς ότι ήδη οι μικροί σεισμοί είχαν προκαλέσει βλάβη στην περιοχή  πόσο μάλλον αυτός που είναι ισχυρός.

Είναι πολύ σοβαρός ο σεισμός και δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχουμε. Η προσοχή πρέπει να δοθεί στο τι έχει γίνει στην περιοχή και στα χωριά της περιοχής. Θέλει προσοχή στα κτίρια να μην κατοικηθούν προτού ελεγχθούν και κλείσει η όλη η ιστορία. Τέτοιοι σεισμοί συνήθως έχουν μεγάλες επιπτώσεις. Τέτοιου μεγέθους σεισμός είναι απίθανο να γίνει αλλά μετασεισμούς πολλούς θα έχουμε τις επόμενες ώρες για αυτό πρέπει ο κόσμος να μην μείνει μέσα στα σπίτια».

Από την πλευρά του ο  σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αθηνών Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, έκανε λόγο για τον κύριο σεισμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»