Βόλος: Σε ποινική διαμεσολάβηση ο 29χρονος που χτύπησε τη γυναίκα του επειδή βρήκε δουλειά
Σε ποινική διαμεσολάβηση ο 29χρονος που χτύπησε τη γυναίκα του επειδή βρήκε δουλειά

Αναβολή λόγω ποινικής διαμεσολάβησης δόθηκε στην εκδίκαση του αυτόφωρου που είχε προγραμματιστεί για χθες, με κατηγορούμενο έναν 29χρονο που χτύπησε τη γυναίκα του όταν του είπε ότι … βρήκε δουλειά.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο ότι αποδέχεται τις πράξεις του, ότι προκάλεσε στη σύζυγό του απλή σωματική βλάβη, την έβρισε, την απείλησε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου του απάντησε ότι πρέπει να μείνει για ένα διάστημα μακριά από το σπίτι, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση, σύσταση με την οποία συμφώνησε ο νεαρός.

Πριν την έναρξη της δίκης, οι δικηγόροι των δύο πλευρών κατέθεσαν αίτημα των πελατών τους για ποινική διαμεσολάβηση, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης για 15 ημέρες, προκειμένου να λάβει χώρα η έγγραφη διαδικασία και ο κατηγορούμενος να ξεκινήσει να παρακολουθεί συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα.

Το επεισόδιο με τον 29χρονο και τη σύζυγό του έγινε το πρωί της Δευτέρας, όταν η γυναίκα του ανακοίνωσε ότι βρήκε δουλειά σε κατάστημα κατοικίδιων ζώων.

Τότε ο 29χρονος, άγνωστο για ποιο λόγο την έβρισε, την απείλησε και τη χτύπησε με χέρια και πόδια στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματός της, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο με ζαλάδες.

Τι ισχύει με την ποινική διαμεσολάβηση

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 3500/2006 σκοπός της ποινικής διαμεσολάβησης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, στη βάση των αρχών της ελευθερίας, της αυτοδιαθέσεως και της αξιοπρέπειας του ατόμου, ώστε να ενισχυθεί η αρμονική συμβίωση των προσώπων στο πλαίσιο της οικογένειας, θύματα του φαινομένου αυτού είναι πρωτίστως οι γυναίκες, αλλά και οι ανήλικοι, οι υπερήλικοι, καθώς και οι ανάπηροι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο