Kαθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Bάνα Παπαευαγγέλου
Πρωταθλητές στους εμβολιασμούς οι φοιτητές - Έκκληση στις μεγαλύτερες ηλικίες να εμβολιαστούν, από τη Βάνα Παπαευαγγέλου

Σε πρωταθλητές του εμβολιασμού αναδεικνύονται οι φοιτητές, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου..

Η ίδια, αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, επισήμανε ότι παρουσιάζει σημεία ύφεσης. Τα ενεργά κρούσματα είναι 19.000. Βρισκόμαστε, είπε, σε μεταβατική περίοδο. Θα δούμε κατακόρυφη αύξηση των τεστ ανά εβδομάδα, ενώ οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ εξετάζουν μόνο εμβολιασμένους. Η αλλαγή πολιτικής θα έχει πιθανά αύξηση κρουσμάτων και μείωση θετικότητας.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας έγιναν 350.000 τεστ ανά ημέρα από 90.000 που είχαμε τις προηγούμενες μέρες. Το 53% των ασθενών αφορά σε άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών είπε, ενώ στα παιδιά ενδέχεται λόγω κινητικότητας να παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά. Περιοχές με αυξημένη επιδημιολογική κάλυψη, είπε η Καθηγήτρια δεν παρουσιάζουν επιβάρυνση της επιδημιολογικής τους εικόνας.

Αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, όπου οι φοιτητές είναι πρωταθλητές και κάλεσε τις μεγαλύτερες ηλικίες να εμβολιαστούν, ενώ τόνισε ότι υπάρχει γραμμική σχέση στην ύφεση των τελευταίων εβδομάδων και στην αύξηση των εμβολιασμών.

Γκάγκα: Θέλουμε το 100% των εμβολιασμών

Από την πλευρά της, η αναπληρώτριας υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επισήμανε ότι η πανδημία βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση ωστόσο σε ορισμένες περιοχές παρουσιάζεται αύξηση, όπως η Πιερία και η Βόρεια Ελλάδα. 

Ο εμβολιασμός προχώρησε καλά. Πάνω από 62% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί αλλά θέλουμε το 100%. Είναι σημαντικό οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να εμβολιαστούν, καθώς διατρέχουν κατά 10 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης, σημείωσε η κ. Γκάγκα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα