Εμβόλιο κορονοϊού
Προληπτικοί έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης»

Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει δέκα εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελος Μπίνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Μπίνης ανέφερε ότι πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), βρίσκονται σε εξέλιξη και έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».

Η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών, σημείωσε ο κ. Μπίνης.

Για την περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά, είπε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το ποια είναι τα 33 άτομα που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και προειδοποίησε τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται σε τέτοια σχήματα «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές και η ηθική απαξία της πράξης είναι τέτοια που θα υπάρξουν οριστικές παύσεις και οικονομικές κυρώσεις».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ
Αποχή από την αξιολόγηση: Δικαστική δικαίωση εκπαιδευτικών στα Χανιά
Το Διοικητικό Εφετείο Χανίων έκρινε ότι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί των ετών 2020 και 2021 ακόμα και αν συμμετείχαν σε απεργία – αποχή από...
Αποχή από την αξιολόγηση: Δικαστική δικαίωση εκπαιδευτικών στα Χανιά
ΣΑΤΑ
Ταξί σε νέα 48ωρη απεργία – Ο ΣΑΤΑ προαναγγέλλει κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου
Οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τον αγώνα τους για παράταση της ηλεκτροκίνησης, κατάργηση τεκμαρτού και έλεγχο των πλατφορμών μετακίνησης
Ταξί σε νέα 48ωρη απεργία – Ο ΣΑΤΑ προαναγγέλλει κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου