Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Αθήνα
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η πληρωμή για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιουλίου σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

Σήμερα θα αρχίσει να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων η αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιουλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ταυτόχρονα μάλιστα θα καταβληθούν και εκκρεμότητες προηγούμενων μηνών που είχαν προκύψει από λάθη στις δηλώσεις Covid.

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε: «Καταβολές ενοικίου Ιουλίου αναμένεται να γίνουν σήμερα, και έχει δοθεί παράταση μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου για διορθώσεις ενοικίων για όλη την προηγούμενη περίοδο έτσι ώστε να αποζημιωθούν και άλλοι συμπολίτες».

Υπενθυμίζουμε ότι για τα μειωμένα ενοίκια του Ιουλίου οι ιδιοκτήτες - φυσικά πρόσωπα θα αποζημιωθούν στο 80% του μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα με το 60% του ενοικίου. Οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν τη δήλωση Covid, για τα μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια που εισέπραξαν τον Ιούλιο. Όποιος λάβει την αποζημίωση, αλλά δεν υποβάλει Δήλωση εντός της προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η δήλωση Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, το ποσό καθίσταται απαιτητό και η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος θα προσδιοριστεί με νέα απόφαση.

Για τις αποζημιώσεις που αφορούν διορθώσεις ή αρχικές υποβολές Ιανουαρίου – Μαΐου 2021, οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούνται σταδιακά, ανάλογα με τις εγκρίσεις των αιτήσεων.

Να σημειωθεί τέλος ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για τις διορθώσεις και τις αρχικές δηλώσεις Covid για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Συγκεκριμένα, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Δήλωση Covid μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ