Αθήνα
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η πληρωμή για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιουλίου σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

Σήμερα θα αρχίσει να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων η αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιουλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ταυτόχρονα μάλιστα θα καταβληθούν και εκκρεμότητες προηγούμενων μηνών που είχαν προκύψει από λάθη στις δηλώσεις Covid.

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε: «Καταβολές ενοικίου Ιουλίου αναμένεται να γίνουν σήμερα, και έχει δοθεί παράταση μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου για διορθώσεις ενοικίων για όλη την προηγούμενη περίοδο έτσι ώστε να αποζημιωθούν και άλλοι συμπολίτες».

Υπενθυμίζουμε ότι για τα μειωμένα ενοίκια του Ιουλίου οι ιδιοκτήτες - φυσικά πρόσωπα θα αποζημιωθούν στο 80% του μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα με το 60% του ενοικίου. Οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν τη δήλωση Covid, για τα μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια που εισέπραξαν τον Ιούλιο. Όποιος λάβει την αποζημίωση, αλλά δεν υποβάλει Δήλωση εντός της προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η δήλωση Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, το ποσό καθίσταται απαιτητό και η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος θα προσδιοριστεί με νέα απόφαση.

Για τις αποζημιώσεις που αφορούν διορθώσεις ή αρχικές υποβολές Ιανουαρίου – Μαΐου 2021, οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούνται σταδιακά, ανάλογα με τις εγκρίσεις των αιτήσεων.

Να σημειωθεί τέλος ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για τις διορθώσεις και τις αρχικές δηλώσεις Covid για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Συγκεκριμένα, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Δήλωση Covid μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Παραστατίδης
Σκάνδαλο με «μαϊμού» πτυχία: Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για παράνομες πιστοποιήσεις και διορισμούς
«Η αξιοκρατία καταρρέει»: Βολές Παραστατίδη για την υπόθεση παράνομων τίτλων σπουδών
Σκάνδαλο με «μαϊμού» πτυχία: Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για παράνομες πιστοποιήσεις και διορισμούς
asep_46.jpg
ΑΣΕΠ - Ειδική Αγωγή: Έρχονται οι οριστικοί πίνακες για τις προκηρύξεις 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
Αντίστροφη μέτρηση για την Ειδική Αγωγή - Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
ΑΣΕΠ - Ειδική Αγωγή: Έρχονται οι οριστικοί πίνακες για τις προκηρύξεις 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
Πανελλήνιες 2026: Μέσα στα Βαθμολογικά Κέντρα – Η «αθέατη» καρδιά των εξετάσεων: Ένα αυστηρό πρωτόκολλο ελέγχου, πολλαπλών βαθμολογήσεων, ανωνυμίας...
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή