sizigoktonos-dafni
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Στους μητρικούς παππούδες αναθέτει η Εισαγγελία Ανηλίκων την επιμέλεια του παιδιού της 31χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της στην Δάφνη, τον Ιούλιο

Στους γονείς της 31χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της στο σπίτι τους στην Δάφνη τον περασμένο Ιούλιο, ανατίθεται με διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων, η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού τους.

Η εισαγγελική λειτουργός, με την διάταξη της (481/2021) επικαλείται την διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανήλικου αγοριού, ενώ διαπιστώνει «αδυναμία του πατέρα» που είναι προσωρινά κρατούμενος για την δολοφονία της γυναίκας, να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλου του.

Ο 40χρονος δράστης της δολοφονίας, ο οποίος καταγγέλλεται για αρκετά προηγούμενα περιστατικά κακοποίησης του θύματος, συνελήφθη στις 30 Ιουλίου, αφού ομολόγησε πως είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας.

Η εισαγγελέας, βασιζόμενη στις εκθέσεις των κοινωνικών υπηρεσιών που επιλήφθηκαν της υπόθεσης, θεωρεί πως το ανήλικο παιδί, το οποίο από την ημέρα της δολοφονίας της μητέρας του ζει με τους γονείς της, θα λάβει από τους μητρικούς παππούδες του υποστήριξη και φροντίδα σε όλα τα στάδια της ζωής του «όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που του προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού» ενώ τονίζει πως «έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου».

Οι γονείς της 30χρονης, σύμφωνα με το νόμο, έχουν στην διάθεση τους διάστημα 30 ημερών να προσφύγουν στην αστική Δικαιοσύνη ώστε με αίτημα τους να ζητήσουν την ανάθεση της οριστικής επιμέλειας του εγγονού τους.

Ο συνήγορός τους, Γιάννης Γλύκας, αναφερόμενος στην διάταξη της Εισαγγελίας Ανηλίκων έκανε λόγο για «δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς της οικογένειας σε κάποια μορφή κανονικότητας», προσπάθεια που, όπως τόνισε, «βρήκε σύμμαχο την ορθή διάταξη της κ. εισαγγελέως».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»