Μανωλόπουλος:Λάθος να μπαίνουν στις τάξεις ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί
Αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά, φοβάμαι ότι τα σχολεία θα ανοίξουν για να κλείσουν, δήλωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ε. Μανωλόπουλος

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι καθηγητές και δάσκαλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν πρέπει να μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες και να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αντιεμβολιαστικό κήρυγμα ή κήρυγμα φόβου στα παιδιά.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ δήλωσε πως «πέρα από το υγειονομικό κομμάτι νομίζω ότι είναι λάθος εκπαιδευτικά. Άνθρωποι που είναι είτε αντιεμβολιαστές, είτε φοβούνται, να μπαίνουν (στην τάξη) και στην ερώτηση των μαθητών ‘’γιατί δεν έχετε εμβολιαστεί’’ να κάνουν αντιεμβολιαστικό κήρυγμα ή κήρυγμα φόβου στα παιδιά, που στο σπίτι προσπαθούμε να τα εκπαιδεύσουμε να σκέφτονται ορθολογικά και σωστά» σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Ακόμη, έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών και εξέφρασε την ελπίδα ότι η επιφυλακτικότητα των γονέων θα αρχίζει να αντιστρέφεται και τους κάλεσε σιγά – σιγά να σκεφτούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ο κ. Μανωλόπουλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών αποτελεί μια συνθήκη για ομαλή εκπαίδευση, ειδάλλως όπως είπε, «φοβάμαι ότι θα ανοίξουν τα σχολεία για να κλείσουν». «Κάθε παιδί, καθένας που εμβολιάζεται κερδίζουμε κάτι και σαν κοινωνία και το ίδιο το άτομο που εμβολιάζεται», σημείωσε.

Δείτε το βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολιτης
“Πόσο ωραίο είναι να είσαι έντιμος”!
«Αν δεν υπάρχουν κανόνες, αν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, αν η παρανομία είναι τόσο γενικευμένη, τι ακριβώς πολιτεία και κοινωνία είμαστε;»
“Πόσο ωραίο είναι να είσαι έντιμος”!
Υπουργείο Παιδείας
Υπερωρίες: Εντολή για έλεγχο στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης
Έλεγχος νομιμότητας για τις υπερωρίες στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης – Έγγραφο του Υπηρεσιακού Γραμματέα
Υπερωρίες: Εντολή για έλεγχο στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης