themistokleous
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Περιμένουμε τη θέση του ΕΜΑ για την τρίτη δόση εμβολίου», δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους - Ποιους πολίτες θα αφορά

Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός των πολιτών με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, εφόσον η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάψει το «πράσινο φως», δήλωσε  ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα. 

Ωστόσο, δε θα αφορά στον γενικό πληθυσμό, αλλά ο εμβολιασμός με τρίτη δόση θα κινηθεί σε τρεις άξονες με βάση: 

  • την ηλικία
  • αν πρόκειται για ανοσοκατεσταλμένο πολίτη 
  • ο χρόνος που έγινε ο εμβολιασμός

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι «είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι να υποδεχτούμε σαν επιχείρηση Ελευθερία την τρίτη δόση» προσθέτοντας ότι τις κατευθυντήριες οδηγίες θα τις δώσει η αρμόδια Επιτροπή. 


Πιο αναλυτικά, «σήμερα, μέχρι τώρα έχουν γίνει σχεδόν 37.000 εμβολιασμοί και μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουμε στους 45.000, ενώ έχουμε κάθε ημέρα πάνω από 40.000 εμβολιασμούς. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν κλειστεί άλλα 110.000 ραντεβού για το επόμενο διάστημα».

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.450.000 δόσεις εμβολίων, με τους 5.705.000 να έχουν κάνει μία δόση και τους 5.170.000 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Όσον αφορά στα παιδιά και τους εφήβους, στην ηλικιακή ομάδα 15-17 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί πάνω από 33.000 άτομα, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 12-14 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 5.300 άτομα.

Στο πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού, το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, έχουν ενταχθεί ήδη 3.200 πολίτες και έχουν εμβολιαστεί οι 725, ενώ μόνο σήμερα, έγιναν 300 εμβολιασμοί, από 46 κινητές μονάδες.

Σε ερώτηση για τον μειωμένο αριθμό εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι σίγουρα οφείλεται στο καλοκαίρι και στις καλοκαιρινές άδειες και ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν εκ νέου τα ραντεβού.

Σε άλλη ερώτηση για μία πιθανή 3η δόση, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι αρμόδια για το πρόγραμμα είναι η Επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και θα καταθέσει τις εισηγήσεις της. Πρόσθεσε, δε, πως προς το παρόν φαίνεται ότι τα αντισώματα διαρκούν μεγαλύτερο διάστημα από τους έξι μήνες που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης