themistokleous
«Περιμένουμε τη θέση του ΕΜΑ για την τρίτη δόση εμβολίου», δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους - Ποιους πολίτες θα αφορά

Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός των πολιτών με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, εφόσον η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάψει το «πράσινο φως», δήλωσε  ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα. 

Ωστόσο, δε θα αφορά στον γενικό πληθυσμό, αλλά ο εμβολιασμός με τρίτη δόση θα κινηθεί σε τρεις άξονες με βάση: 

  • την ηλικία
  • αν πρόκειται για ανοσοκατεσταλμένο πολίτη 
  • ο χρόνος που έγινε ο εμβολιασμός

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι «είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι να υποδεχτούμε σαν επιχείρηση Ελευθερία την τρίτη δόση» προσθέτοντας ότι τις κατευθυντήριες οδηγίες θα τις δώσει η αρμόδια Επιτροπή. 


Πιο αναλυτικά, «σήμερα, μέχρι τώρα έχουν γίνει σχεδόν 37.000 εμβολιασμοί και μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουμε στους 45.000, ενώ έχουμε κάθε ημέρα πάνω από 40.000 εμβολιασμούς. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν κλειστεί άλλα 110.000 ραντεβού για το επόμενο διάστημα».

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.450.000 δόσεις εμβολίων, με τους 5.705.000 να έχουν κάνει μία δόση και τους 5.170.000 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Όσον αφορά στα παιδιά και τους εφήβους, στην ηλικιακή ομάδα 15-17 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί πάνω από 33.000 άτομα, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 12-14 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 5.300 άτομα.

Στο πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού, το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, έχουν ενταχθεί ήδη 3.200 πολίτες και έχουν εμβολιαστεί οι 725, ενώ μόνο σήμερα, έγιναν 300 εμβολιασμοί, από 46 κινητές μονάδες.

Σε ερώτηση για τον μειωμένο αριθμό εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι σίγουρα οφείλεται στο καλοκαίρι και στις καλοκαιρινές άδειες και ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν εκ νέου τα ραντεβού.

Σε άλλη ερώτηση για μία πιθανή 3η δόση, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι αρμόδια για το πρόγραμμα είναι η Επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και θα καταθέσει τις εισηγήσεις της. Πρόσθεσε, δε, πως προς το παρόν φαίνεται ότι τα αντισώματα διαρκούν μεγαλύτερο διάστημα από τους έξι μήνες που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απουσιες
Απουσίες: Μέχρι πόσες μπορούν να δικαιολογούν οι γονείς σε Γυμνάσια και Λύκεια – Η διαδικασία
Δικαιολόγηση απουσιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Απουσίες: Μέχρι πόσες μπορούν να δικαιολογούν οι γονείς σε Γυμνάσια και Λύκεια – Η διαδικασία
συνταξιούχος σε ΑΤΜ
Πώς γίνεται ο υπολογισμός της ανταποδοτικής σύνταξης - Πότε αυξάνεται το τελικό ποσό
Ανταποδοτική σύνταξη: Πώς υπολογίζεται και τι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό ποσό
Πώς γίνεται ο υπολογισμός της ανταποδοτικής σύνταξης - Πότε αυξάνεται το τελικό ποσό
δώρο Πάσχα, επίδομα
Ποιοι δικαιούνται το Δώρο Πάσχα και πώς υπολογίζεται;
Η καταβολή του Δώρου γίνεται κάθε χρόνο έως τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ για εργαζόμενους που δεν απασχολούνται ολόκληρο το διάστημα 1 Ιανουαρίου – 30...
Ποιοι δικαιούνται το Δώρο Πάσχα και πώς υπολογίζεται;
ηλικιωμένος εκπαιδευτικός
Μαζική συνταξιοδότηση δασκάλων: Στο +20% οι αιτήσεις το 2026 – Αναλυτικός πίνακας
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το 2026
Μαζική συνταξιοδότηση δασκάλων: Στο +20% οι αιτήσεις το 2026 – Αναλυτικός πίνακας