themistokleous
«Περιμένουμε τη θέση του ΕΜΑ για την τρίτη δόση εμβολίου», δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους - Ποιους πολίτες θα αφορά

Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός των πολιτών με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, εφόσον η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάψει το «πράσινο φως», δήλωσε  ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα. 

Ωστόσο, δε θα αφορά στον γενικό πληθυσμό, αλλά ο εμβολιασμός με τρίτη δόση θα κινηθεί σε τρεις άξονες με βάση: 

  • την ηλικία
  • αν πρόκειται για ανοσοκατεσταλμένο πολίτη 
  • ο χρόνος που έγινε ο εμβολιασμός

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι «είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι να υποδεχτούμε σαν επιχείρηση Ελευθερία την τρίτη δόση» προσθέτοντας ότι τις κατευθυντήριες οδηγίες θα τις δώσει η αρμόδια Επιτροπή. 


Πιο αναλυτικά, «σήμερα, μέχρι τώρα έχουν γίνει σχεδόν 37.000 εμβολιασμοί και μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουμε στους 45.000, ενώ έχουμε κάθε ημέρα πάνω από 40.000 εμβολιασμούς. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν κλειστεί άλλα 110.000 ραντεβού για το επόμενο διάστημα».

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.450.000 δόσεις εμβολίων, με τους 5.705.000 να έχουν κάνει μία δόση και τους 5.170.000 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Όσον αφορά στα παιδιά και τους εφήβους, στην ηλικιακή ομάδα 15-17 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί πάνω από 33.000 άτομα, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 12-14 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 5.300 άτομα.

Στο πρόγραμμα κατ' οίκον εμβολιασμού, το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, έχουν ενταχθεί ήδη 3.200 πολίτες και έχουν εμβολιαστεί οι 725, ενώ μόνο σήμερα, έγιναν 300 εμβολιασμοί, από 46 κινητές μονάδες.

Σε ερώτηση για τον μειωμένο αριθμό εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι σίγουρα οφείλεται στο καλοκαίρι και στις καλοκαιρινές άδειες και ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν εκ νέου τα ραντεβού.

Σε άλλη ερώτηση για μία πιθανή 3η δόση, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι αρμόδια για το πρόγραμμα είναι η Επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και θα καταθέσει τις εισηγήσεις της. Πρόσθεσε, δε, πως προς το παρόν φαίνεται ότι τα αντισώματα διαρκούν μεγαλύτερο διάστημα από τους έξι μήνες που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η εκπαιδευτικός Έφη Λάζου
Πυρά εκπαιδευτικών για την δίωξη της Έφης Λάζου - Ζητούν την παρέμβαση ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για το κύμα διώξεων
Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και προσπάθεια επιβολής κλίματος εκφοβισμού, συνδέοντας το περιστατικό με...
Πυρά εκπαιδευτικών για την δίωξη της Έφης Λάζου - Ζητούν την παρέμβαση ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για το κύμα διώξεων
πανεπιστήμιο ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αυτά είναι τα έξι νέα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ποιοι εκλέγονται στο νέο Συμβούλιο Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αυτά είναι τα έξι νέα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Ντόναλντ Τραμπ
Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή: Νέες απειλές Τραμπ για βομβαρδισμούς και διεθνή κινητοποίηση στα Στενά του Ορμούζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να βομβαρδίσουν ξανά το ιρανικό νησί Χαργκ
Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή: Νέες απειλές Τραμπ για βομβαρδισμούς και διεθνή κινητοποίηση στα Στενά του Ορμούζ