pyrkagia fotia
Menelaos Myrillas / SOOC
Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες στα Βίλια - Σε ύφεση αλλά με αναζωπυρώσεις η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική - Υπό έλεγχο η φωτιά στους Αντιφιλίππους

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στη μεγάλη φωτιά στα Βίλια, με τις διάσπαρτες εστίες και τις αναζωπυρώσεις να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Την ίδια ώρα, σε ύφεση, αλλά με αναζωπυρώσεις, βρίσκεται η πυρκαγιά στη Λαυρεωτική, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε το πύρινο μέτωπο στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου.

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες στα Βίλια

Σε εξέλιξη χωρίς ενιαίο μέτωπο, αλλά με πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις, είναι η πυρκαγιά στα Βίλια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Όλα τα εναέρια μέσα που είναι διαθέσιμα εξακολουθούν να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες, οι οποίες καίνε πυκνό παρθένο πευκοδάσος, σε μια περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, ωστόσο δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι καλύτερη από χτες και τις πρωινές ώρες, αλλά χαρακτηρίζεται ακόμα δύσκολη και επικίνδυνη.

Σημειώνεται ότι συνολικά επιχειρούν περιοδικά 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα δύο ρωσικά Ilyushin και το Beriev-200, αλλά οι εστίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν, καθώς το δάσος είναι πυκνό και απρόσιτο, χωρίς δρόμους για να μπορέσουν να πλησιάσουν τις εστίες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε όλη την περιοχή.

Το θετικό είναι ότι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν φύσηξαν ισχυροί άνεμοι και έτσι τα εναέρια μέσα κατάφερναν να ανακόπτουν την επέκταση των εστιών που ξεπηδούν συνεχώς στην δασική έκταση.

Σε ύφεση αλλά με αναζωπυρώσεις η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική, η οποία ουσιαστικά είναι οριοθετημένη, αλλά και εκεί υπάρχουν αναζωπυρώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του οικισμού Συντερίνα, σήμανε συναγερμό, αλλά αντιμετωπίστηκε από τα εναέρια μέσα, ενώ έκαναν ρίψεις και τα δύο Ilyushin που ήταν ήδη στον αέρα και ήδη η φωτιά έχει πέσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεση της.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στους Αντιφιλίππους - Προβληματισμός για τις αναζωπυρώσεις

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε ορεινή δασική έκταση της δημοτικής κοινότητας Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου. Στην περιοχή μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με είκοσι οχήματα και τέσσερεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Δυο ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα επιχειρούσαν από αέρος κάνοντας συνεχείς ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς. Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί προβληματισμό είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις ενόψει μάλιστα και της νύχτας.

Κλιμάκια του Δήμου Παγγαίου και της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας αλλά και πολλοί εθελοντές βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς.

Την ίδια ώρα, ένας κτηνοτρόφος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ελευθερούπολης, που φέρεται να εμπλέκεται με τη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, που διενεργεί την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφρικανικη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο στη χώρα μας, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως η παρουσία της αφρικανικής σκόνης τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ