Kρήτη: Εξιχνιάστηκε η βίαιη επίθεση σε βάρος αλλοδαπών στο Λασίθι
Δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων που ξυλοκόπησαν και λήστεψαν μετανάστες - «Μηδενική ανοχή σε αυτού του είδους τα περιστατικά», δήλωσε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, η υπόθεση επίθεσης σε βάρος αλλοδαπών, που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στο Λασίθι Κρήτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες επτά Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου 2021, οι δράστες επιτέθηκαν σε δύο οικίες, όπου διέμεναν συνολικά 13 αλλοδαποί, στους οποίους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προξένησαν φθορές σε έπιπλα των οικιών, ενώ αποχωρώντας πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

«Μηδενική ανοχή σε αυτού του είδους τα περιστατικά»

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, όπως αναφέρει το cretapost.gr καταδίκασε το περιστατικό και αναφέρθηκε σε  ένα πρωτόγνωρο περιστατικό στην περιοχή.

«Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό στην περιοχή μας. Ντόπιοι μαζί με άτομα εκτός δήμου επιτέθηκαν αναίτια σε αλλοδαπούς που δραστηριοποιούνται στο χωριό. Οι άνθρωποι ήταν ήσυχοι και δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα», ανέφερε ο κ. Στεφανάκης ενώ τόνισε πως θα υπάρχει «μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά».
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές, κάλπη, δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Βουτιά» για τη ΝΔ κάτω από το 30% και άνοδος ΠΑΣΟΚ - Τα ευρήματα για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού

Σοβαρές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega,...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Βουτιά» για τη ΝΔ κάτω από το 30% και άνοδος ΠΑΣΟΚ - Τα ευρήματα για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
τραμπ
Αρνητικός ο Τραμπ στην πρόταση του Ιράν: "Συνεχίζεται ο αποκλεισμός, πιο αποτελεσματικός από βομβαρδισμό"
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Τεχεράνης: Το αδιέξοδο στα Στενά του Ορμούζ και ο κίνδυνος σύρραξης
Αρνητικός ο Τραμπ στην πρόταση του Ιράν: "Συνεχίζεται ο αποκλεισμός, πιο αποτελεσματικός από βομβαρδισμό"
βιβλ
Ψηφιακό «άλμα» για τις σχολικές βιβλιοθήκες του Λαυρίου: Σεμινάριο για τον «Βιβλιοδανό»
Επιμορφωτική δράση για σύγχρονες δανειστικές βιβλιοθήκες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαυρίου
Ψηφιακό «άλμα» για τις σχολικές βιβλιοθήκες του Λαυρίου: Σεμινάριο για τον «Βιβλιοδανό»