Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πύρινος κλοιός σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι
Πλησιάζει σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή η φωτιά - Ενώθηκαν τα πύρινα μέτωπα σχηματίζοντας ένα ενιαίο 3 χιλιομέτρων (Pic/Vid)

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στη βόρεια Αττική καθώς τα πύρινα μέτωπα ενώθηκαν σχηματίζοντας ένα ενιαίο που εκτείνεται περί τα 3 χιλιόμετρα, με τις φλόγες να έχουν φτάσει κοντά στα σπίτια στη Δροσοπηγή, ενώ κατευθύνεται προς το Κρυονέρι.

Η επιχείρηση της κατάσβεσης γίνεται από εναέρια μέσα, καθώς λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν μπορούν να συνδράμουν επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, αυτή την ώρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η φορά του ανέμου ένωσε τα πύρινα μέτωπα καθιστώντας δύσκολο να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Μάλιστα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, ενώ αυτή την ώρα το μέτωπο κινείται προς το Κρυονέρι.

screenshot_8.png

Υπενθυμίζεται πως αναζωπύρωση σημειώθηκε σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης. Νωρίτερα το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Σημειώνεται πως η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώθηκε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς, ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση κοντά στις Αδάμες προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς. Και οι τρεις νέες φωτιές καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν μείνει ανέγγιχτα μέχρι στιγμής.

Εκκενώνεται η Δροσοπηγή καθώς η φωτιά έχει ήδη αρχίσει να πλησιάζει απειλητικά τις κατοικίες. Ωστόσο παρά το μήνυμα του 112 για άμεση εκκένωση πολλοί κάτοικοι παραμένουν στις κατοικίες τους. 

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είπε  ο δήμαρχος Διονύσου στον ΣΚΑΪ, Γιάννης Καλαφατέλης η φωτιά απέχει μόλις 100 μέτρα από τη Δημοτική ενότητα Κρυονερίου.

Εντολή εκκένωσης στη Δροσοπηγή

Οι φλόγες έχουν φτάσει τα πρώτα σπίτια, ενώ όπως μεταδίδουν ρεπόρτερ από το σημείο ήδη η κατάσταση στη περιοχή είναι αποπνικτική.

Χαρακτηριστική της δραματικότητας της κατάστασης είναι η δήλωση του δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στο OPEΝ, ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε» και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν εναέρια μέσα, παρά μόνο επίγεια επιχειρούν στο σημείο.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Χτυπούν οι καμπάνες στο Κρυονέρι - Φεύγουν οι κάτοικοι

Την ώρα που το πύρινο μέτωπο έχει πλησιάσει το Κρυονέρι οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν και καλούν τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή υπό το φόβο της πύρινης λαίλαπας.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Διονύσου στον ΣΚΑΪ, Γιάννης Καλαφατέλης η φωτιά απέχει μόλις 100 μέτρα από τη Δημοτική ενότητα Κρυονερίου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού