Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Προκρίθηκαν πρώτες με παγκόσμιο ρεκόρ οι Κυρίδου - Μπούρμπου
Προκρίθηκαν ως πρώτες στον τελικό της γυναικείας κωπηλασίας η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου

Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν ως πρώτες της ημιτελικής σειράς τους στον τελικό της δικώπου στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70.

Αν και δεν ξεκίνησαν καλά, πλασαρίστηκαν στην 4η θέση, στην οποία και πέρασαν τα 1.500 μέτρα, για να τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία και να περάσουν πρώτες τη γραμμή του φίνις, αφήνοντας δεύτερες τις Βρετανίδες Χέλεν Γκλόβερ και Πόλι Σουόν (6:49.39) και τρίτες τις Καναδές Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς (6:49.46). Εκτός τελικού έμειναν οι 4ες Μόρισον/ΜακΙντάιρ από την Αυστραλία (6:49.82), οι 5ες Κρόλεϊ/Ντουκάρσκα από την Ιρλανδία (7:06.07) και οι 6ες Ρασμούσεν/Έρικσεν από τη Δανία (7:08.44).

Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ των Νεοζηλανδών Κέρι Γκόουλερ και Γκρέις Πρέντεργκαστ, το οποίο κατείχαν από τις 18 Ιουνίου 2017 στο Πόζναν της Πολωνίας. 

 Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Ιουλίου στις 3:30 ώρα Ελλάδας, με στόχο το βάθρο. Αυτός είναι ο τέταρτος τελικός για την ελληνική γυναικεία κωπηλασία στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρώτος ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και το πλήρωμα των γυναικών στο σκιφ ελαφρών βαρών με τις Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου, οι οποίες τερμάτισαν στην 6η θέση. Στον δεύτερο τελικό σε Ολυμπιακούς για την ελληνική γυναικεία κωπηλασία, οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου χάρισαν το πρώτο και μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο στην κωπηλασία γυναικών στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαϊδου έμειναν για λίγο εκτός βάθρου, αφού τερμάτισαν 4ες στη "Lagoa Rodrigo de Freitas", στο διπλό σκιφ γυναικών.

Η πρώτη συμμετοχή στην κωπηλασία γυναικών καταγράφηκε για την Ελλάδα το 1988 στη Σεούλ, με την Τόνια Σβάιερ να κατακτά την 7η θέση στο σκιφ γυναικών. Η Σβάιερ κατέλαβε την 7η θέση στο ίδιο αγώνισμα και το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, ενώ ήταν 15η στο σκιφ γυναικών το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Στο Σίδνεϊ το 2000, οι Χρύσα Μπισκιτζή και Αγγελική Γκρέμου τερμάτισαν στην 11η θέση του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πέτρος Αγγελόπουλος, ΠΔΕ Ιονίων Νήσων
Σάλος στη Ζάκυνθο: Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για «φίμωση»
Σκηνικό έντασης στη Ζάκυνθο: Μετωπική ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τον Πέτρο Αγγελόπουλο με βαριές καταγγελίες για αυταρχισμό
Σάλος στη Ζάκυνθο: Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για «φίμωση»
4ο ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Οι πληθωρικές τάξεις των σχολείων, η μάθηση και οι επικίνδυνες αλχημείες
Απίθανη λογική για τα σχολεία: Όταν παρουσιάζεται ως πρόβλημα  εκείνο που, παιδαγωγικά, αποτελεί πλεονέκτημα
Οι πληθωρικές τάξεις των σχολείων, η μάθηση και οι επικίνδυνες αλχημείες
airfryer
Το απλό μυστικό του Τζέιμι Όλιβερ για πιο τραγανό αποτέλεσμα στο Airfryer
Ο Τζέιμι Όλιβερ αποκαλύπτει πως η λύση δεν βρίσκεται στην ποσότητα του λαδιού, αλλά στον τρόπο που το εφαρμόζουμε.
Το απλό μυστικό του Τζέιμι Όλιβερ για πιο τραγανό αποτέλεσμα στο Airfryer
Μαρία Καρυστιανού
«Να είμαστε σε εγρήγορση και να ετοιμαστούμε»: Επιταχύνεται η οργανωτική συγκρότηση του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι έως το τέλος Φεβρουαρίου να έχουν διαμορφωθεί τοπικές ομάδες σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας έναν βασικό κορμό...
«Να είμαστε σε εγρήγορση και να ετοιμαστούμε»: Επιταχύνεται η οργανωτική συγκρότηση του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού