Πετρούνιας για ΕΡΤ: «Νιώθω απογοητευμένος - Είναι ατόπημα»
«Κάποιοι Έλληνες ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής - Βίντεο με τη συγγνώμη της ΕΡΤ στον αθλητή

«Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής αναφερόμενος στο γεγονός πως η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ούτε live ούτε σε μαγνητοσκόπηση την προσπάθεια του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωταθλητής, εξέφρασε τη χαρά του για την πρόκριση στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά και την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε την προσπάθειά του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την πρώτη θέση στα προκριματικά αλλά η προσπάθειά του δεν μεταδόθηκε ποτέ live από την ΕΡΤ που δεν είχε εξασφαλίσει (μέσω τηλεοπτικού κυκλώματος) ότι θα έχει εικόνα από το αγώνισμα των κρίκων. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο κοινό και τους τηλεθεατές, παρά την (αποτυχημένη) προσπάθεια που έκανε η ΕΡΤ για να αποποιηθεί των ευθυνών της ρίχνοντας το φταίξιμο στον Ιάπωνα σκηνοθέτη που δεν έδειξε τον Πετρούνια στη γενική μετάδοση.

«Νιώθω απογοητευμένος», δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος ενημερώθηκε ότι οι Έλληνες δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθειά του από τους δέκτες της ΕΡΤ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του κάνοντας λόγο για ατόπημα. Σχολιάζοντας το γεγονός ο Έλληνας πρωταθλητής είπε: «Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Έλληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο».

Για την εμφάνισή του στον προκριματικό δήλωσε: «Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί. Εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους. Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε…».

Ο τελικός των κρίκων θα γίνει στις 2 Αυγούστου στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Αρκετές ώρες μετά την προσπάθεια του Πετρούνια, η ΕΡΤ βρήκε το βίντεο και το μετέδωσε σε μαγνητοσκόπηση, αφού ώρες πριν το Eurosport είχε δημοσιοποιήσει στα social media το σχετικό βίντεο.

Δυσαρέσκεια από ΕΟΕ για ΕΡΤ

Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που μέσω ανακοίνωσης ανέφερε τα εξής: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι προς γενική κατάπληξη, δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ η προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει επανειλημμένως τη χώρα μας και ο κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει την προσπάθεια του, ειδικά όταν αυτή γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων». 

Η συγγνώμη της ΕΡΤ στο Λ. Πετρούνια

Στο πλαίσιο της εκπομπής Τόκιο 2020, ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, υποστήριξε ότι κανείς δεν περίμενε το ατόπημα της ιαπωνικής παραγωγής να μη δείξει την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων και για αυτό το λόγο δεν είχε ζητηθεί ειδική κάλυψη για τον Λευτέρη Πετρούνια.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα