Επικήρυξαν με 18.000 ευρώ τους δολοφόνους του «Κωστή» η MOm
18.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη - Προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο της μασκότ της Αλοννήσου, του "Κωστή", παρήγγειλε η εισαγγελέας

H MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας προσφέρει χρηματική αμοιβή ύψους 18.000 ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των υπευθύνων για τη θανάτωση της φώκιας «Κωστής».

Το ποσό συγκεντρώθηκε γι' αυτόν τον σκοπό μετά την ευγενική προσφορά του Ιδρύματος THALASSA (10.000 ευρώ), των Αττικών Εκδόσεων και της περιοδικής έκδοσης The TOC (5.000 ευρώ), αλλά και υποστηρικτών της MOm (3000 ευρώ).

Οι πολίτες που διαθέτουν πληροφορίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκάλυψη της ταυτότητας του/των δράστη/δραστών μπορούν να επικοινωνήσουν και με τα γραφεία της MOm (τηλ. 2105222888) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας στο https://www.mom.gr/epikoinwnia

Παρέμβαση εισαγγελέα για την δολοφονία του «Κωστή»

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο σάλος που δημιουργήθηκε μετά την δολοφονία της φώκιας - σύμβολο για το νησί της Αλοννήσου, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική έρευνα από τον Λιμενικό Σταθμό.

Όπως αναφέρει το magnesianews, το μπαράζ δημοσιευμάτων, αλλά και οι μηνύσεις που κατέθεσαν ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus έφεραν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας ζητά από το Λιμενικό να εντοπιστεί ο άγνωστος δράστης, ο οποίος κατηγορείται για θανάτωση ζώου σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ζητείται να ληφθούν καταθέσεις λουόμενων και να διερευνηθεί το κατά πόσο επιτρέπεται η αλιεία με ψαροντούφεκο σε προστατευόμενο χώρο, όπως το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Βορείων Σποράδων.

«Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του» ανέφερε πριν λίγες ημέρες σε ανακοίνωση της η MOm, μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.

Yπενθυμίζεται πως η μικρή φώκια «Κωστής» , βρέθηκε δολοφονημένη το Σάββατο, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο.

Το αξιαγάπητο ζωάκι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις
Τι αλλάζει για τους υποψηφίους που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους – Πότε και πού υποβάλλονται οι αιτήσεις.
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις