fwkia
«H νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής», μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες, είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Οργάνωση MoM

Δολοφονημένος, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο βρέθηκε το Σάββατο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια - μασκώτ της Αλοννήσου, ο οποίος είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. Ενώ, στην περιοχή ήδη έχει γίνει κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Όπως αναφέρει η Οργάνωση MoM: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής» (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι».

Και συνεχίζει: «Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή».

Η Οργάνωση υπογραμμίζει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Και επισημαίνει: «Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.

Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

Ενώ, η MOm προχωράει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EIDIKI-AGOGI
Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη σε μια «αναδιορθωτική» αποδόμηση στον βωμό της «συνεκπαίδευσης»
Παράλληλη Στήριξη και Τμήμα Ένταξης εξισώνονται, αλληλοκαλύπτονται και εν τέλει οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής καταλήγουν περιφερόμενες και...
Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη σε μια «αναδιορθωτική» αποδόμηση στον βωμό της «συνεκπαίδευσης»
δασκαλα
Υπουργείο Παιδείας: Απαλλάσσεται Διευθύντρια σχολείου - Για ποιο λόγο
Απομακρύνεται από τη θέση της διευθύντρια σχολείου – Η επίκληση σε «πλημμελή άσκηση καθηκόντων» και το χρονικό της υπόθεσης
Υπουργείο Παιδείας: Απαλλάσσεται Διευθύντρια σχολείου - Για ποιο λόγο