petrounias
Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί να πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στον προκριματικό των κρίκων, όμως η προσπάθειά του δεν μεταδόθηκε ποτέ - Τι απαντά η ΕΡΤ

Με μια φανταστική εμφάνιση στον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από όλους τους συμμετέχοντες (15.333), αφήνοντας πίσω του τον Κινέζο, Λου Γιανγκ με 15.300 βαθμούς. 

Η ΕΡΤ είχε ζωντανή σύνδεση με τον προκριματικό της Ενόργανης Γυμναστικής, περιμένοντας την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή. Από τις οθόνες πέρασαν οι προσπάθειες άλλων αθλητών, όμως εκείνη του Πετρούνια δεν προβλήθηκε ποτέ ζωντανά.

Όπως αναφέρει το Sport24, ,μετά την προσπάθειά του, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ περίμενε πως η εκτέλεση του Πετρούνια θα προβληθεί έστω και σε μαγνητοσκόπηση, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ μέχρι το τέλος της σύνδεσης με τον προκριματικό των κρίκων.

Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια βαθμολογήθηκε με 15.333 και είναι η υψηλότερη από όσους συμμετείχαν στον προκριματικό και του δίνει την πρόκριση στον τελικό των κρίκων παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες.

Η βαθμολογία του είναι τέτοια που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον περάσει ένας, πόσο μάλλον οκτώ.

Το video της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια

Τι απαντά η ΕΡΤ

Η ΕΡΤ απάντησε στους λόγους για τους οποίους δεν προβλήθηκε ποτέ η εξαιρετική προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στα προκριματικά των κρίκων, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποδίδοντας τις ευθύνες στους Ιάπωνες σκηνοθέτες.

Η ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της στα social media πήρε θέση για το περιστατικό σημειώνοντας ότι «δεν φέρει ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων» και ότι «μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ».

Στην ανακοίνωσή της πάντως η ΕΡΤ δεν απαντά στο ερώτημα, που έθεσαν αρκετοί ακόμη και μέσω των social media, για το αν είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την εικόνα των προκριματικών των κρίκων (το λεγόμενο feed) μέσω πληρωμής του σχετικού τηλεοπτικού κυκλώματος προκειμένου να μην υπάρξει το... ρίσκο να χαθεί η προσπάθεια ενός αθλητή μας που στοχεύει στο χρυσό μετάλλιο.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fertsaofficial%2Fposts%2F4325291957550592&show_text=true&width=500" width="500" height="246" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο Πατρών
ΠΟΣΔΕΠ: Η ταξινομική ψήφος στις εκλογές Συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ παραβιάζει την αξιοκρατία
Παράδειγμα το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου εκλέγεται υποψήφιος με 7 πρώτες προτιμήσεις και σύνολο σταθμισμένων ψήφων 7,53 έναντι συνυποψηφίου στην ίδια...
ΠΟΣΔΕΠ: Η ταξινομική ψήφος στις εκλογές Συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ παραβιάζει την αξιοκρατία
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης σε πρυτάνεις: «Δεν γίνεται να μην διαγράφονται από τα πανεπιστήμια φοιτητές που παρανομούν»
«Παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στα πανεπιστήμια» - «Κάποιοι που θέλουν να τα μετατρέψουν σε χώρους βίας και συγκρούσεων»
Μητσοτάκης σε πρυτάνεις: «Δεν γίνεται να μην διαγράφονται από τα πανεπιστήμια φοιτητές που παρανομούν»
Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση απόσπασης διοικητικών υπαλλήλων σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης στο εξωτερικό
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 19-03-2024 μέχρι 22-03-2024 και ώρα Ελλάδας 23:59
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση απόσπασης διοικητικών υπαλλήλων σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης στο εξωτερικό