apostolopoulos
Το όνομα του Ιάσονα Αποστολόπουλου αφαιρέθηκε στο παρά ένα από την λίστα όσων θα βράβευε η ΠτΔ - Παρέμβαση Κ. Μπογδάνου για να μην παρασημοφορηθεί ο διασώστης προσφύγων

Ο λόγος για τον Ιάσονα Αποστολόπουλο, διασώστη και συντονιστή επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές, που θα δεχόταν σήμερα από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος αλλά τελικώς το όνομά του αφαιρέθηκε από την λίστα. 

Απορία προκαλεί το γεγονός πως το υπουργείο Εξωτερικών πρότεινε και στη συνέχεια ακύρωσε τη βράβευση Έλληνα διασώστη από την Προεδρία της Δημοκρατίας, με αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο, ο οποίος συμμετέχει εδώ και χρόνια σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες, και τώρα είναι συντονιστής του «Mare Ionio».

Επρόκειτο να παρασημοφορηθεί για το ανθρωπιστικό έργο του ανάμεσα σε άλλα τα άτομα, τα ονόματα των οποίων θα γνωστοποιούνταν επίσημα σήμερα, Σάββατο. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία επί δύο ημέρες με την ΠτΔ, που του ζητούσαν τα στοιχεία του για δημοσίευση στο ΦΕΚ, δέχτηκε αργά χθες βράδυ τηλεφώνημα από το ΥΠ.ΕΞ., ενώ βρισκόταν στη Σικελία, κατά το οποίο του ανακοινώθηκε η ανάκληση της απόφασης.

Ενώ σε χθεσινό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου με τίτλο «Οι προσωπικότητες που θα παρασημοφορήσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου» αναφέρεται ότι θα απονεμηθεί στον διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλο ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. 

Φαίνεται πως η δημόσια κριτική του διασώστη, ο οποίος έχει αποκαλύψει κι επικρίνει τις εγκληματικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με τη Λιβύη, που έχουν οδηγήσει σε θάνατο μεγάλων αριθμών προσφύγων και μεταναστών, κι έχει καταγγείλει επανειλημμένα την στάση του ιταλικού κράτους αλλά και του ελληνικού Λιμενικού, οδήγησαν στην ανάκληση της πρότασης.

screenshot_8.png

H ανάρτηση του Κ. Μπογδάνου

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έσπευσε να χαιρετήσει την ακύρωση της παρασημοφόρησης του κ. Αποστολόπουλου ταυτίζοντας την προστασία των συνόρων με τις βάναυσες και παράνομες επαναπροωθήσεις, την ώρα που η κυβέρνηση επισήμως τις αρνείται, αλλά την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης με τις διώξεις εναντίον ΜΚΟ.  

«Έγιναν τα δέοντα»

Όπως δήλωσε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος στο tvxs: «Μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο ο κ. Ζεβελέκης, που δεν γνωρίζω, μου ανακοίνωσε ότι “με τα νέα δεδομένα, δεν συγκροτείται η υπόθεση της παρασημοφόρησης μου”». 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν διευκρίνισε ποια είναι τα νέα αυτά δεδομένα. Αλλά o Κων. Μπογδάνος σχολιάζοντας στο Twitter τις παρόμοιες απόψεις κι άλλων «αγανακτισμένων» οπαδών του, που ρωτούσαν αν «προλάβαμε τέτοια ξεφτίλα», έγραψε: «Έγιναν τα δέοντα».

Πέρα από τα θεσμικά ατοπήματα όχι απλώς του Κ. Μπογδάνου αλλά όπως φαίνεται και του υπουργείου Εξωτερικών, το βασικό ερώτημα είναι αν η πρόεδρος της Δημοκρατίας  αποδέχθηκε την παρέμβαση. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα