Γώγος: Δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής το lockdown στη Μύκονο
«Δεν πρόλαβε η Επιτροπή να συνεδριάσει επ’ αυτού. «Είμαστε στο ξεκίνημα του 4ου κύματος», είπε ο κ. Γώγος σχετικά με τα νέα μέτρα στη Μύκονο

«Στην καρδιά του καλοκαιριού το νούμερο ένα νησί του ελληνικού τουρισμού μπήκε από σήμερα σε μίνι lockdown, απόφαση που δεν ήταν εισήγηση της επιτροπής», όπως εξήγησε ο Χαράλαμπος Γώγος, Μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και καθηγητής λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ερωτηθείς για το lockdown της Μυκόνου.

Ο καθηγητής δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA πως «δεν πρόλαβε η Επιτροπή να συνεδριάσει επ’ αυτού», τονίζοντας ότι υπάρχει συνεχής εισήγηση των ειδικών για κάθε περιοχή που θα μπει στο πορτοκαλί, στο κόκκινο.

«Κάθε φορά που υπάρχει αυξημένη επιτήρηση κάπου αλλάζουν κατευθείαν και τα μέτρα, κάτι τέτοιο συνέβη και στη Μύκονο. Περιμένουμε όλα αυτά να είναι παροδικά. Ο λόγος που ελήφθησαν τα μέτρα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση. Με τη λήψη των μέτρων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κλίμα να αναστραφεί», τόνισε.

«Δεν ήταν δική μας εισήγηση η απόφαση τα μέτρα στη Μύκονο»

Στην καρδιά του καλοκαιριού ένας κορυφαίος προορισμός του ελληνικού τουρισμού όπως η Μύκονος μπήκε από σήμερα σε μίνι lockdown. Η απόφαση αυτή δεν ελήφθη κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών, «δεν πρόλαβε η επιτροπή να συνεδριάσει επ’ αυτού» ανέφερε ο Χ. Γώγος.

«Είμαστε στο ξεκίνημα του 4ου κύματος»

«Η εικόνα είναι ανησυχητική. Έχουμε το ξεκίνημα του τέταρτου κύματος. Η μέση ηλικία είναι χαμηλά, σχετίζεται με την άρση των μέτρων και τη μεγάλη κινητικότητα των νέων. Το νέο στέλεχος έχει μεταδοτικότητα τριπλάσια ή και τετραπλάσια. Όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή την έξαρση που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες. Υπάρχει πιθανότητα, όπου κυκλοφορούν αυτές οι ηλικίες να υπάρχουν μέτρα», ανέφερε.

«Αυτή την στιγμή έχουμε ένα ποσοστό 20-40% ευάλωτων που δεν είναι εμβολιασμένοι και μπορεί να επηρεάσουν και τις σκληρές παραμέτρους που ως τώρα είναι χαμηλά», πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι η θετικότητα είναι κάτω από 3% αλλά είναι ανοδική κι αυτό δημιουργεί ανησυχία και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εξαρτάται από τον αριθμό των μετρήσεων.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ο αριθμός των νοσηλειών», υπογράμμισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολυτεχνειο κρητης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Μνημόνιο συνεργασίας με τη Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών της Ισπανίας (RACEF)
Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί ένα στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών και εκπαιδευτικών δράσεων
Πολυτεχνείο Κρήτης: Μνημόνιο συνεργασίας με τη Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών της Ισπανίας (RACEF)
τραμπ
Μέση Ανατολή: Παράταση εκεχειρίας στον Λίβανο από τον Τραμπ – Με καρκίνο ο Νετανιάχου
Βόμβα στη Μέση Ανατολή: Με καρκίνο ο Νετανιάχου – Τι συμβαίνει στα Στενά του Ορμούζ
Μέση Ανατολή: Παράταση εκεχειρίας στον Λίβανο από τον Τραμπ – Με καρκίνο ο Νετανιάχου
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Μουσικά Σχολεία: Η εγκύκλιος εισαγωγής μαθητών τη νέα σχολική χρονιά
Οι αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου έως την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026
Μουσικά Σχολεία: Η εγκύκλιος εισαγωγής μαθητών τη νέα σχολική χρονιά