Γώγος: Δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής το lockdown στη Μύκονο
«Δεν πρόλαβε η Επιτροπή να συνεδριάσει επ’ αυτού. «Είμαστε στο ξεκίνημα του 4ου κύματος», είπε ο κ. Γώγος σχετικά με τα νέα μέτρα στη Μύκονο

«Στην καρδιά του καλοκαιριού το νούμερο ένα νησί του ελληνικού τουρισμού μπήκε από σήμερα σε μίνι lockdown, απόφαση που δεν ήταν εισήγηση της επιτροπής», όπως εξήγησε ο Χαράλαμπος Γώγος, Μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και καθηγητής λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ερωτηθείς για το lockdown της Μυκόνου.

Ο καθηγητής δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA πως «δεν πρόλαβε η Επιτροπή να συνεδριάσει επ’ αυτού», τονίζοντας ότι υπάρχει συνεχής εισήγηση των ειδικών για κάθε περιοχή που θα μπει στο πορτοκαλί, στο κόκκινο.

«Κάθε φορά που υπάρχει αυξημένη επιτήρηση κάπου αλλάζουν κατευθείαν και τα μέτρα, κάτι τέτοιο συνέβη και στη Μύκονο. Περιμένουμε όλα αυτά να είναι παροδικά. Ο λόγος που ελήφθησαν τα μέτρα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση. Με τη λήψη των μέτρων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κλίμα να αναστραφεί», τόνισε.

«Δεν ήταν δική μας εισήγηση η απόφαση τα μέτρα στη Μύκονο»

Στην καρδιά του καλοκαιριού ένας κορυφαίος προορισμός του ελληνικού τουρισμού όπως η Μύκονος μπήκε από σήμερα σε μίνι lockdown. Η απόφαση αυτή δεν ελήφθη κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών, «δεν πρόλαβε η επιτροπή να συνεδριάσει επ’ αυτού» ανέφερε ο Χ. Γώγος.

«Είμαστε στο ξεκίνημα του 4ου κύματος»

«Η εικόνα είναι ανησυχητική. Έχουμε το ξεκίνημα του τέταρτου κύματος. Η μέση ηλικία είναι χαμηλά, σχετίζεται με την άρση των μέτρων και τη μεγάλη κινητικότητα των νέων. Το νέο στέλεχος έχει μεταδοτικότητα τριπλάσια ή και τετραπλάσια. Όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή την έξαρση που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες. Υπάρχει πιθανότητα, όπου κυκλοφορούν αυτές οι ηλικίες να υπάρχουν μέτρα», ανέφερε.

«Αυτή την στιγμή έχουμε ένα ποσοστό 20-40% ευάλωτων που δεν είναι εμβολιασμένοι και μπορεί να επηρεάσουν και τις σκληρές παραμέτρους που ως τώρα είναι χαμηλά», πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι η θετικότητα είναι κάτω από 3% αλλά είναι ανοδική κι αυτό δημιουργεί ανησυχία και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εξαρτάται από τον αριθμό των μετρήσεων.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ο αριθμός των νοσηλειών», υπογράμμισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκδηλωση
Εκδήλωση: «Το σχολείο σε κρίση: εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί υπό διωγμό - μαθητές στο στόχαστρο... Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος»
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:00, ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51)
Εκδήλωση: «Το σχολείο σε κρίση: εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί υπό διωγμό - μαθητές στο στόχαστρο... Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος»
παδα στασυ
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Μεταφορών και...
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
διωξεις
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Στο επίκεντρο η υπεράσπιση της απεργίας–αποχής και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών