matina-pagoni
Εκτός από τη μετάλλαξη Δέλτα η οποία σταδιακά κυριαρχεί και στη χώρα μας υπάρχουν φόβοι και για το μεταλλαγμένο στέλεχος Έψιλον

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στον επόμενο μήνα, οι οποίοι μάλιστα υπογραμμίζουν πως κατά τη διάρκεια του 4ου κύματος της πανδημίας περίπου ένας στους τρεις πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα νοσήσουν.

Παράλληλα, εκτός από τη μετάλλαξη Δέλτα η οποία σταδιακά κυριαρχεί και στη χώρα μας υπάρχουν φόβοι και για το μεταλλαγμένο στέλεχος Έψιλον.

Στην πρόβλεψη πως μπορούμε να φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα κορονοϊού, προχώρησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στο Mega, τόνισε πως σύμφωνα με τις μελέτες, ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα είναι πολύ δύσκολος και εάν δεν προσέξουμε, τα ημερήσια κρούσματα μπορεί να φτάσουν ακόμα τα 10.000.

«Δεκαπενταύγουστο θα κάνουμε με δυσκολίες και για να μην πραγματοποιηθούν οι μελέτες που έχουμε στα χεριά μας για τόσο πολλά περιστατικά, δηλαδή πάνω από 6.000 ή 10.000 κρούσματα τη μέρα, παρακαλούμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί για να μη γίνουν πραγματικότητα αυτά τα σενάρια».

Για τη μετάλλαξη Δέλτα σημείωσε πως: «έχει ταξιδέψει εδώ και πολύ καιρό και έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε. Το ιδανικό θα ήταν οι πολίτες αν μπορούν να εμβολιαστούν πρώτα και μετρά να πάνε διακοπές, ή εκεί που θα πάνε να εμβολιαστούν, γιατί για μας είναι πολύ σημαντικό. Από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος Αυγούστου πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας στο 80%, γιατί μπαίνοντας στο φθινόπωρο τα πράγματα αλλάζουν, καθώς δεν μας ευνοεί ούτε και ο καιρός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί ποιος ξέρει; Μπορεί να εμφανιστεί μία νέα μετάλλαξη».

400.000-600.000 ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν στο 4ο κύμα

Την τρομακτική πρόβλεψη ότι σε αυτό το κύμα της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα νοσήσει από κορονοϊό το 1/3 των ανεμβολίαστων, αριθμούς που αντιστοιχεί σε 400.000-600.000 ανθρώπους έκανε ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης

Με την παραδοχή ότι εμβολιαστικός ρυθμός δεν αυξάνει και δεν τηρούνται σε επαρκή βαθμό τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το μοντέλο που «τρέχει» ο καθηγητής δίνει γύρω στα 4.500 κρούσματα μέσο κινητό όρο μέχρι τον 15Αυγουστο.  Αν αυξανόταν ο εμβολιαστικός ρυθμός και τηρούνταν τα μέτραο αριθμός των κρουσμάτων θα ανερχόταν στα 3.000-3.500 κρούσματα, που όπως είπε είναι ένα αρκετά ανεκτό επίπεδο αυτή τη στιγμή.

«Οι ανεμβολίαστοι να μην ανησυχούν. Θα εμβολιαστούν δια φυσικού, αλλά επώδυνου τρόπου. Θα τους επιλέξει ο ιός. Σε αυτό το κύμα, το 1/3 των ανεμβολίαστων θα νοσήσει. Αυτό αντιστοιχεί σε 400.000-600.000 ανθρώπους», δήλωσε. 

Σε σχέση με τις νοσηλείες, υπογράμμισε ότι  έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής η επίδρασή του 4ου κύματος, καθώς υπάρχει αύξηση των νέων εισιτηρίων, τα οποία κυμαίνονται στα 100-120 την ημέρα. «Ο Ευαγγελισμός από τις δύο εισαγωγές την ημέρα έχει πάει στις 20-25 και το νοσοκομείο Σωτηρία ξαναφτιάχνει κλινικές μονάδες Covid», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδόν το 99% των νέων εισαγωγών αφορούν σε πολίτες που είτε είναι ανεμβολίαστοι είτε εμβολιασμένοι μόνο με την πρώτη δόση, και μικρής ηλικίας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. «Νοσηλεύονται ακόμα και 20αρηδες και 25αρηδες. Από ασθενείς δικούς μου που με παίρνουν τηλέφωνο, δεν είναι κανένας πάνω από 40 ετών», υπογράμμισε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καθηγητές μουσικής
Μουσικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου - Δείτε λεπτομερώς
Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Μουσικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου - Δείτε λεπτομερώς
ypaith.jpg
Τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης
Τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης - Δείτε αναλυτικά
kallitexnika_mathimata_art.jpg
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες
Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες