Ξεκινάει η επιδότηση επιχειρήσεων με 100.000 θέσεις εργασίας
Ξεκινάει αύριο η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου για την επιδότηση 100.000 νέων θέσεων εργασίας

Από αύριο, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, οι επιχειρήσεις – εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που επιθυμούν να προβούν σε νέες προσλήψεις εποχικά εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, μπορούν να ενταχθούν στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, υποβάλλοντας αιτήσεις –υπεύθυνες δηλώσεις στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Οι επιχειρήσεις του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που δύναται να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης των 100.000 νέων θέσεων εργασίας πρέπει να έχουν έναν από τους ακόλουθους ΚΑΔ: 55.10, 55.20, 55.30. 55.90.14, 55.90.19, 79.11, 79.12 και 79.90 και 56.10, 56.21 56.29, 56.30.

Οι ανωτέρω προσλήψεις αφορούν εργαζόμενους, οι οποίοι επιδοτήθηκαν το 2019 και 2020, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας κατ’ ελάχιστον ενός (1) μήνα και έως και έξι (6) μηνών, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Σημειώνεται ότι στην αίτηση αυτή οι επιχειρήσεις - εργοδότες δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα είναι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι ύστερα από την έγκριση της αίτησης -υπεύθυνης δήλωσης των επιχειρήσεων – εργοδοτών για ένταξη δυνητικά ωφελούμενων στο πρόγραμμα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους, οι επιχειρήσεις – εργοδότες, αυθημερόν ή το αργότερο εντός της επόμενης ημέρας από την έγκριση της αίτησης, προχωρούν στη σύναψη σύμβασης εργασίας και στην πρόσληψη του ωφελούμενου, υποβάλλοντας το έντυπο Ε3: ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, όπου και δηλώνεται σε ειδικό πεδίο η συμμετοχή τους στο παρόν πρόγραμμα. Διαφορετικά, μια εγκεκριμένη αίτηση για την οποία δεν υποβλήθηκε πρόσληψη στην προβλεπόμενη προθεσμία, λογίζεται ως μη γενόμενη.

Σημειώνεται ότι στην αίτηση αυτή οι επιχειρήσεις - εργοδότες δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα είναι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης με προηγούμενη πρόσληψη.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο για υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων από αύριο Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 και μετά τις 18.00.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή για χάσιμο κιλών
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων
Νέα μελέτη αμφισβητεί τα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας και παρέχει μια διαφορετική διάσταση από αυτή που γνωρίζαμε έως τώρα
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων