Μετάλλαξη Δέλτα - Κρήτη: Σε φοιτητές και νέους κάτω των 30 όλα τα κρούσματα
19 κρούσματα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα σε νεαρά άτομα κάτω των 30 ετών

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η αυξανόμενη παρουσία της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, η οποία σχεδόν τριπλασίασε την παρουσία της στη χώρα μας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ειδικότερα, πιο έντονη εμφανίζεται η διασπορά στην Κρήτη, όπου εντοπίστηκαν 19 κρούσματα μόνο στο Ηράκλειο (σε σύνολο 29 περιστατικών). Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα σε νεαρά άτομα κάτω των 30 ετών, γεγονός που κάνει τον Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκο Τζανάκη να υποψιάζεται, ότι η διασπορά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη.

«Εγώ υπολογίζω ότι τα νέα κρούσματα που εντοπίζονται σε νέους ανθρώπους, δηλαδή αυτή η μετατόπιση των διαγνώσεων σε νέα άτομα, ενδεχομένως να υποδεικνύει μετάλλαξη και μάλιστα του στελέχους Δέλτα, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα κυκλοφορεί στην κοινότητα. Τώρα σε τι επίπεδο δεν ξέρω», αναφέρει στο iatropedia.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού είναι μάλιστα πιθανό ήδη να υπάρχει σε περισσότερα μέρη της Ελλάδας, χωρίς ακόμη να έχει γίνει αντιληπτό.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ινδική μετάλλαξη σε ικανή- ανησυχητική έκταση σε όλα τα μέρη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα είναι και το κυριαρχούν στέλεχος του ιού στην χώρα.

Επίσης, ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και κλεισίματος περιοχών σε περίπτωση πανδημικής έκρηξης εξαιτίας της μετάλλαξης αυτής.

Σε σχέση με τους 29 ασθενείς με κορονοϊό στελέχους Δ στην Κρήτη, ο καθηγητής επισήμανε πως πρόκειται για πολίτες που δεν είχαν πραγματοποιήσει εμβολιασμό και τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού για την καταπολέμηση της πανδημίας δεδομένου μάλιστα ότι η μετάλλαξη αυτή εκτιμάται ως 100% πιο μεταδοτική.

Περαιτέρω, το στέλεχος Δ, εξήγησε, είναι 60% πιο μεταδοτικό σε σχέση με την βρετανική μετάλλαξη. «Έχει βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει το ανοσοποιητικό νέων ατόμων και παιδιών», κατέληξε.

Σημειώνεται πως 5 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, 1 στην Αχαΐα, 2 στη Θεσσαλονίκη, 1 στην Κορινθία και 1 ακόμη σε ταξιδιώτη, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα