Επίθεση με βιτριόλι-Ιερέας από Αγία Βαρβάρα Βέροιας: Χρέωσε την εκκλησία 27.000 ευρώ
Με 27.000 ευρώ χρέωσε την εκκλησία στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος Μητροπολιτών ο οποίος ήταν ιερέας της περιοχής για περίπου 2 χρόνια

Αυτό αποκάλυψε ο ιερέας Νεκτάριος της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, ο οποίος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι  «είχε κάνει μεγάλη πνευματική και ηθική ζημία στην εκκλησία, εδώ και στην Μητρόπολη. Έπαιρνε χρήματα από τον κόσμο με εκβιαστικούς τρόπους και όποιος δεν του έδινε ήταν εχθρός μετά για εκείνον, συνέχεια απειλούσε τον κόσμο, χρέωσε την εκκλησία 27.000 ευρώ. Ευτυχώς ήρθε ο πατήρ Ευλόγιος που ξεχρέωσε την εκκλησία, ένωσε πάλι τον κόσμο εδώ γιατί το είχε διχάσει».

«Ήταν συνέχεια προβληματικός.Έφυγε από εδώ και γλίτωσε ο κόσμος», είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η Μητρόπολη του έδειξε κατανόηση και αγάπη, πως τον πήγε άλλου, αλλά δημιούργησε και εκεί προβλήματα

Οι εκβιασμοί και οι απειλές

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 37χρονός εκβίαζε τον ιερέα που τον αντικατέστησε κατηγορώντας τον ότι αυτός φταίει που έχει γίνει αυτή η κατάσταση και απειλώντας τον μέσω τηλεφώνου μέχρι και με θάνατο. 

«Όταν ακούσαμε για το περιστατικό στην Αθήνα κατευθείαν καταλάβαμε ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο παππά» σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε πως για αυτή την παραβατική συμπεριφορά του είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την Μητρόπολη και τον παρέπεμψαν στην Σύνοδο. «Τιμωρήθηκε στο πρώτο δικαστήριο και καθαιρέθηκε από κληρικός. Έκανε το δευτεροβάθμιο και τώρα ήταν η εκδίκαση του δευτέρου δικαστηρίου για να επικυρώσει την απόφαση» πρόσθεσε. 

Επίσης, τόνισε ότι γνώριζαν ότι είχε συλληφθεί για ναρκωτικά λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη και πως στο σπίτι του εδώ στην περιοχή όταν έφυγε βρέθηκαν μέσα ναρκωτικά όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο κοινοτάρχης της περιοχής.

Μαρτυρίες μάλιστα λένε πως μια κυρία τον φιλοξενούσε στο σπίτι της και κάποια στιγμή άρχισε να της φωνάζει, την έβρισε, χτύπησε την πόρτα της και προσπάθησε να την χτυπήσει με ένα καδρόνι ενώ αναφέρεται ότι είχε τσακωθεί και είχε δημιουργήσει επεισόδια και παλαιότερες χρονιές όπως το 2015 το οποίο καταγράφεται στο βίντεο παρακάτω.

«Αν δεν τον κλείσουν στο ψυχιατρείο να τον θεραπεύσουν, πάλι τα ίδια θα κάνει», υπογράμμισε ο ιερέας Νεκτάριος. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2025: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

O γυμνασιάρχης στο Ηράκλειο που προφυλακίστηκε για βιασμό μαθήτριας
Βιασμός μαθήτριας στο Ηράκλειο: Αυτός είναι ο γυμνασιάρχης που προφυλακίστηκε (Φωτογραφίες)
Ο γυμνασιάρχης στο Ηράκλειο που προφυλακίστηκε για βιασμό μαθήτριας - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Βιασμός μαθήτριας στο Ηράκλειο: Αυτός είναι ο γυμνασιάρχης που προφυλακίστηκε (Φωτογραφίες)
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Ψηφιακή επανάσταση και εκπαιδευτικά βήματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους»
Η νέα εποχή των Γενικών Αρχείων: Ψηφιοποίηση, στήριξη και σχολικά προγράμματα υπόσχεται η Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Ψηφιακή επανάσταση και εκπαιδευτικά βήματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους»
viasmos
Ομαδικός βιασμός 14χρονης μαθήτριας: Την εντόπισαν «χαμένη» στο δρόμο αστυνομικοί
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στον Πειραιά: Τη βρήκαν «χαμένη» στο δρόμο αστυνομικοί – 4 διαφορετικές εκδοχές έδωσε κατηγορούμενος
Ομαδικός βιασμός 14χρονης μαθήτριας: Την εντόπισαν «χαμένη» στο δρόμο αστυνομικοί