Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολιτές: Για υπόθεση ναρκωτικών δικαζόταν ο ιερέας
Ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς - Στο νοσοκομείο Μητροπολίτες και αστυνομικός - Ιερώνυμος: «Αποφύγαμε το χειρότερο»

Για υπόθεση ναρκωτικών δικαζόταν ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες και έναν φύλακα της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι, κατά τη διάρκεια συνοδικού δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. 

Τους τραυματίες επισκέφτηκαν τόσο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: Αποτρόπαια πράξη η επίθεση με βιτριόλι

Η υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε τους τραυματίες της επίθεσης στο νοσοκομείο, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σε tweet της η κα Κεραμέως αναφέρει:

«Η επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών και άλλων συμπολιτών μας συνιστά αποτρόπαια πράξη. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο στα καθήκοντά τους».

Το χρονικό της επίθεσης

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο ιερέας φαίνεται ότι είχε πάει προετοιμασμένος, καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού, το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό. 

Κατά τη διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης, όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας μιλούσε έντονα προς τους ιεράρχες και όσο εξελισσόταν η διαδικασία και κατάλαβε ότι θα κατέληγαν στην απόφαση της καθαίρεσης, επιτέθηκε με το υγρό σε όλους όσους κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο, άκουσε τις φωνές ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη και έπεσε πάνω του, ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα. 

Ο δράστης συνελήφθη άμεσα καθώς τυχαία από το συγκεκριμένο μέρος περνούσε μια περιπολία. 

Οι Μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος, Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσάνδρας Νικόδημος, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Γουμενίσσης Δημήτριος και Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας ήταν τα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση.

Σημειώνεται, ότι οι μητροπολίτες έχουν διακομιστεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ο αστυνομικός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Αμίλητος ο ιερέας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

Ιερώνυμος: Αποφύγαμε το χειρότερο - Μας προβληματίζει όλους

Για τη σοκαριστική επίθεση σε βάρος Μητροπολιτών μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξερχόμενος από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου επισκέφθηκε τους τραυματίες και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας τους.

Έκανε λόγο για οδυνηρό και πρωτόγνωρο περιστατικό και ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς με την άμεση παρέμβασή τους, «ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο». Εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη φροντίδα των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού θα ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία.

Εξήγησε ότι ο δράστης δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του», είχε εφοδιαστεί με το καυστικό υγρό και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να έχουν υποστεί εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα.

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας. Χρειάζεται προσπάθεια για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα