Ώρα Πατρών: Το καρναβαλικό πάρκο θα είναι μια στημένη παρωδία
Η Ώρα Πατρών κατηγορεί ανοιχτά την δημοτική αρχή πως τον διαγωνισμό ιδεών για τη διαμόρφωση Καρναβαλικού Πάρκου στα Παλαιά Σφαγεία «δεν θα τον κάνει με διαφάνεια»

Με ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη Ώρα Πατρών, αναφερόμενη στον πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό ιδεών για το πάρκο στα Παλαιά Σφαγεία, κατηγορεί την δημοτική αρχή πως «δεν θέλει ο διαγωνισμός να γίνει με διαφάνεια, με όρους, κανόνες και προδιαγραφές σε ένα χώρο που θα αποτελέσει λειτουργική συνέχεια των Δημοτικών Σφαγείων». 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η εκπρόσωπος της Ώρας Πατρών επεσήμανε την αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική διαδικασία που πλήττει περαιτέρω το θεσμό του καρναβαλιού και δεν συμμετέχει στην στημένη παρωδία».

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

 Άγνωστη η λέξη συνεργασία για τη δημοτική αρχή

Είναι ζητούμενο για τη δημοτική αρχή και την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας η συνεργασία με τους φορείς της πόλης, την Αρχιτεκτονική Σχολή, το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, το ΤΕΕ. Άλλο ένα παράδειγμα η χωρίς συνεργασία προκήρυξη του "πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού ιδεών με απονομή βραβείων και τίτλο κατασκευή θεματικού πάρκου χώρου αναψυχής καλλιτεχνικών δράσεων εξερεύνησης και παιχνιδιού στον εξωτερικό χώρο των παλαιών σφαγείων". Η παρέμβαση και η διαμόρφωση του θεματικού πάρκου θα γίνει σε ένα χώρο 1920 τ.μ, που γειτνιάζει με το συγκρότημα των δημοτικών σφαγείων, μνημείο χαρακτηρισμένο από το ΥΠΠΟ ως έργο τέχνης και θα αποτελέσει τη λειτουργική συνέχεια τους.

Η προκήρυξη είναι  χαοτική:

-καλεί σε συμμετοχή άτομα με μόνη προϋπόθεση να είναι άνω των 18 χρονών χωρίς να αναζητά επιστημονική επάρκεια (άρθρο 5).

-προβλέπει οι συμμετέχοντες να προτείνουν τον χαρακτήρα του πάρκου, με ποια άραγε επιστημονική κατάρτιση; (άρθρο 4).

-απαιτεί να μην υπάρξει ανάγκη έκδοσης οικοδομικής άδειας (άρθρο 4)!!!!!

-δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να καθορίσουν τον τρόπο παρουσίασης της πρότασης, κάτι που δεν εξασφαλίζει τη μυστικότητα που τηρείται σε διαγωνισμούς. (άρθρα 12,13)

-τέλος αποκλείει την περαιτέρω εμπλοκή του νικητή δημιουργού στην επεξεργασία της ιδέας που θα βραβευθεί (άρθρο 8).

Η δημοτική αρχή προφανώς δεν θέλει ο διαγωνισμός να γίνει με διαφάνεια, με όρους, κανόνες και προδιαγραφές σε ένα χώρο που θα αποτελέσει λειτουργική συνέχεια των Δημοτικών Σφαγείων. Επιστέγασμα όλων των παραπάνω είναι ότι στην επιτροπή δεν υπάρχει ούτε ένας αρχιτέκτονας τακτικό μέλος, με την πλειοψηφία των κριτών να έχουν άμεση σχέση με την ΚΕΔΗΠ, μάλλον πρόεδρος δε του διαγωνισμού θα είναι γιατρός διευθυντής ΜΕΘ!!!!!! Η εκπρόσωπος της Ώρας Πατρών επεσήμανε την αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική διαδικασία που πλήττει περαιτέρω το θεσμό του καρναβαλιού και δεν συμμετέχει στην στημένη παρωδία.

Για άλλη μία φορά η Δημοτική αρχή και η κ. Κουρή δείχνουν την απέχθεια στην συνεργασία με τους φορείς της πόλης και την εμπέδωση κλίματος συνεννόησης και συμμετοχής..
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Βάσεις 2021: Για τη Μυρτώ που έγραψε 12.500 μόρια πάνω από την περσινή βάση και «απέτυχε»

Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2021: Η πρόσκληση Διορισμού - αιτήσεων

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Πετρούνιας για ΕΡΤ: «Νιώθω απογοητευμένος - Είναι ατόπημα»
«Κάποιοι Έλληνες ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής - Βίντεο με τη συγγνώμη...
Πετρούνιας για ΕΡΤ: «Νιώθω απογοητευμένος - Είναι ατόπημα»
apostolopoulos
Ακυρώθηκε η βράβευση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, διασώστη προσφύγων
Το όνομα του Ιάσονα Αποστολόπουλου αφαιρέθηκε στο παρά ένα από την λίστα όσων θα βράβευε η ΠτΔ - Παρέμβαση Κ. Μπογδάνου για να μην παρασημοφορηθεί ο...
Ακυρώθηκε η βράβευση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, διασώστη προσφύγων
Αθώος… ο πιλότος παρόλο που ομολόγησε! Το βεβαιώνει η Λίτσα Πατέρα!
«Την διαπίστωσή της βάσισε στο ότι «η Αφροδίτη της ήταν πολύ χτυπημένη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η  ένδειξη...
Αθώος… ο πιλότος παρόλο που ομολόγησε! Το βεβαιώνει η Λίτσα Πατέρα!