Σωματεία Ρεθύμνου: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα
Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία Ρεθύμνου ενάντια στο εργατικό νομοσχέδιο - Καλούν σε νέο συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου

Σε νέα κινητοποίηση καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία Ρεθύμνου, ώστε να εναντιωθούν στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Καλούν την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 12:00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου λέγοντας πως το νομοσχέδιο «παρεμβαίνει στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, που είναι ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας και  στον αέρα την ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας». 

Τα σωματεία που συμμετέχουν στην κοινή ανακοίνωση είναι η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, το Συνδικάτο Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφεριακής Ενότητας Ρεθύμνου και το Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων και Ιδιωτικών Κτιρίων Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων απέδειξαν στην πράξη ότι όλα τα ψευτοεπιχειρήματα της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν ευσταθούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πετυχημένη απεργία στις 10 Ιούνη, καθώς και τα ογκώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα , έδωσαν “ανάσα” αισιοδοξίας και δύναμη για την αναγκαία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας. 
Η μαζική  μας συμμετοχή  των εργαζομένων απέδειξαν στην πράξη ότι όλα τα ψευτοεπιχειρήματα της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν ευσταθούν. 

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να αποσυρθεί γιατί δεν διορθώνεται, καθώς παρεμβαίνει στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, που είναι ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας και  στον αέρα την ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας. Η κυβέρνηση εμφανίζει ως “πρόοδο” την αύξηση του χρόνου εργασίας, όταν στη σημερινή εποχή, με το τεράστιο άλμα στη τεχνολογία και την παραγωγικότητα, το προοδευτικό θα ήταν να μειώνεται ο χρόνος εργασίας και να εξασφαλίζεται δουλειά για όλους, με σύγχρονους όρους αμοιβής και δικαιώματα. Προοδευτικό δεν είναι να γυρνάμε σε συνθήκες δουλείας του προηγούμενου αιώνα για να κερδίζουν περισσότερα οι λίγοι.
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε.

Να μην ψηφιστεί και να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Να καταργηθούν όλοι οι μέχρι τώρα νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μέσα στην Πανδημία. 

Να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία και να υποστηριχτούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. 

Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε  το δικαίωμα στην απεργία, βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος (ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κ.α.) που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ. 

16 ΙΟΥΝΗ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! 

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 12.00 Η ΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ