theodoridou
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
Τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 60 εισηγείται η επιτροπή Εμβολιασμών - Τι θα γίνει με όσους έχουν κλείσει ραντεβού και όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση

H επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 60 ετών, ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά του κορονοϊού.

Σήμερα χορηγείται στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και πάνω.

Η επιτροπή εισηγείται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του AstraZeneca να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια. Επίσης όσοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση να συνεχίσουν με το ίδιο εμβόλιο. Όπως, είπε η καθηγήτρια ο κίνδυνος υπερτερεί του κινδύνου θρομβώσεων.

Η επιτροπή λαμβάνει αυτή την απόφαση καθώς υπάρχει επάρκεια εμβολίων στην Ελλάδα και η επιδημιολογία της χώρας είναι καλή, καθώς παρατηρείται σταθερή μείωση κρουσμάτων, όπως επισήμανε η κυρία Θεοδωρίδου.

Επίσης, σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί προσχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, κτίζοντας σταδιακά το τείχος ανοσίας, προσθέτοντας ότι οι συστάσεις μπορεί να επικαιροποιούνται με τα νεότερα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλιαεκτός αυτού της AstraZeneca, για την ηλικιακή ομάδα 18-24 την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελληνιες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Διαδικασία για την Επίδειξη Γραπτών Δοκιμίων
Η διαδικασία επίδειξης γραπτών αποτελεί ένα μέτρο διαφάνειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψηφίους να δουν πώς...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Διαδικασία για την Επίδειξη Γραπτών Δοκιμίων