Εμβόλιο AstraZeneca: Τέλος για τους κάτω των 60 - Η εισήγηση της επιτροπής
Αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα που βρίσκονται κάτω από συγκεκριμένη ηλικία, η οποία συνήθως κυμαίνεται από τα 50 έως τα 65 έτη

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή, με τα μέλη της να συζητούν την εισήγηση να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca για τα άτομα άνω των 60 ετών. 

Ωστόσο, η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί καθώς οι παράμετροι που εξετάζονται είναι πολλές και όχι μόνο υγειονομικές.

Αξιωματούχος EMA: Nα σταματήσει η χορήγηση εμβολίων και στους άνω των 60

Να αποφεύγουν να χορηγούν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού και σε άτομα άνω των 60 ετών, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της ΕΕ, εν μέσω φόβων για τις σπάνιες θρομβώσεις την ώρα που όλο και περισσότερα εμβόλια γίνονται διαθέσιμα.

Σύμφωνα δημοσίευμα του Reuters, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι το εμβόλιο Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ωστόσο, αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα που βρίσκονται κάτω από συγκεκριμένη ηλικία, η οποία συνήθως κυμαίνεται από τα 50 έως τα 65 έτη, περιορίζοντας τη χρήση του στον ηλικιωμένο πληθυσμό.

«Στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 Μάρκο Καβαλέρι στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 μειώνεται και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νεότερος πληθυσμός είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε κινδύνους που σχετίζονται με την COVID-19, ο Καβαλέρι είπε ότι θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν εμβόλια COVID-19 τεχνολογίας mRNA, όπως αυτά της Moderna και των Pfizer-BioNTech.

Ερωτηθείς εάν οι υγειονομικές αρχές πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ο Καβαλέρι είπε: «Ναι, και πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, το εξετάζουν υπό το φως της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας εμβολίων mRNA».

H ιταλική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, καθώς μία έφηβη έχασε τη ζωή της. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καταστροφές από την κακοκαιρία Byron
Κακοκαιρία: Πληγήκατε από πλημμύρες; Έτσι θα διεκδικήσετε αποζημίωση
Αποζημίωση πλημμύρας: Ποιοι δικαιούνται χρήματα από το Δημόσιο για ζημιές σε σπίτι ή αυτοκίνητο – Βήμα βήμα η διαδικασία
Κακοκαιρία: Πληγήκατε από πλημμύρες; Έτσι θα διεκδικήσετε αποζημίωση
Το Αριστοτέλειο επεκτείνει το δίκτυο των ακαδημαϊκών συνεργασιών στη Λατινική Αμερική
ΑΠΘ: Το Αριστοτέλειο επεκτείνει το δίκτυο των ακαδημαϊκών συνεργασιών του στη Λατινική Αμερική
Νέα διεθνής γέφυρα συνεργασίας για το ΑΠΘ, με στοχευμένες ακαδημαϊκές ανταλλαγές, κοινά ερευνητικά προγράμματα και ενίσχυση της παρουσίας του στη...
ΑΠΘ: Το Αριστοτέλειο επεκτείνει το δίκτυο των ακαδημαϊκών συνεργασιών του στη Λατινική Αμερική
Καταφύγιο σκύλων στη Νίκαια καταστράφηκε από την κακοκαιρία Byron
Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» καταφύγιο αδέσποτων στη Νίκαια – Έκκληση για βοήθεια (vid)
Καταστράφηκαν υποδομές, τροφές και εξοπλισμός – Επείγουσα έκκληση για φιλοξενία 30 ζώων και εθελοντές
Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» καταφύγιο αδέσποτων στη Νίκαια – Έκκληση για βοήθεια (vid)