Εμβόλιο AstraZeneca: Τέλος για τους κάτω των 60 - Η εισήγηση της επιτροπής
Αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα που βρίσκονται κάτω από συγκεκριμένη ηλικία, η οποία συνήθως κυμαίνεται από τα 50 έως τα 65 έτη

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή, με τα μέλη της να συζητούν την εισήγηση να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca για τα άτομα άνω των 60 ετών. 

Ωστόσο, η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί καθώς οι παράμετροι που εξετάζονται είναι πολλές και όχι μόνο υγειονομικές.

Αξιωματούχος EMA: Nα σταματήσει η χορήγηση εμβολίων και στους άνω των 60

Να αποφεύγουν να χορηγούν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού και σε άτομα άνω των 60 ετών, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της ΕΕ, εν μέσω φόβων για τις σπάνιες θρομβώσεις την ώρα που όλο και περισσότερα εμβόλια γίνονται διαθέσιμα.

Σύμφωνα δημοσίευμα του Reuters, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι το εμβόλιο Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ωστόσο, αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα που βρίσκονται κάτω από συγκεκριμένη ηλικία, η οποία συνήθως κυμαίνεται από τα 50 έως τα 65 έτη, περιορίζοντας τη χρήση του στον ηλικιωμένο πληθυσμό.

«Στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 Μάρκο Καβαλέρι στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 μειώνεται και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νεότερος πληθυσμός είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε κινδύνους που σχετίζονται με την COVID-19, ο Καβαλέρι είπε ότι θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν εμβόλια COVID-19 τεχνολογίας mRNA, όπως αυτά της Moderna και των Pfizer-BioNTech.

Ερωτηθείς εάν οι υγειονομικές αρχές πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ο Καβαλέρι είπε: «Ναι, και πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, το εξετάζουν υπό το φως της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας εμβολίων mRNA».

H ιταλική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, καθώς μία έφηβη έχασε τη ζωή της. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αττική Οδός: Συνελήφθη ο μοτοσικλετιστής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο
Αττική Οδός: Συνελήφθη ο μοτοσικλετιστής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο (Video)
Αττική Οδός: Συνελήφθη ο μοτοσικλετιστής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο
Αττική Οδός: Συνελήφθη ο μοτοσικλετιστής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο (Video)
Εγκαίνια της Σ.Α.Ε.Κ. Περάματος από τον Υφυπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Βλάση
Κωνσταντίνος Βλάσης: «Μην αφήσετε κανέναν να πει πως η επαγγελματική εκπαίδευση είναι δεύτερη επιλογή»
Εγκαίνια της Σ.Α.Ε.Κ. Περάματος από τον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Βλάση
Κωνσταντίνος Βλάσης: «Μην αφήσετε κανέναν να πει πως η επαγγελματική εκπαίδευση είναι δεύτερη επιλογή»
επιστημονική ημερίδα σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές των γεωπόνων
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Eπιστημονική ημερίδα σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές των γεωπόνων
Επιστημονική Ημερίδα για τις Επαγγελματικές Προοπτικές των Γεωπόνων πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών στον Βόλο 
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Eπιστημονική ημερίδα σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές των γεωπόνων