Χαρδαλιάς: Επεκτείνεται η κυκλοφορία-Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση
Την επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, ανακοίνωσε ο Ν.Χαρδαλιάς

Την άρση κάποιων επιπλέον περιοριστικών μέτρων μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Συγκεκριμένα, με δεδομένους τους δείκτες του τελευταίου 7ημέρου μετά και τις αποφάσεις που πήρε η Επιτροπή των Επιδημιολόγων στη σημερινή συνεδρίασή της μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αλλάζουν τα παρακάτω:

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ, ενώ από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ. Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paravatikotita-anilikon-kai-poinikos-sofronismos.jpg
Ιωάννινα: Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων – Σοβαρός τραυματισμός μαθητή στο μάτι
Συνελήφθη ανήλικος μετά την επίθεση – Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας για χειρουργική επέμβαση
Ιωάννινα: Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων – Σοβαρός τραυματισμός μαθητή στο μάτι
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Γιατί δεν διδάσκεται η πομακική γλώσσα στα σχολεία της Θράκης
Η υπουργός Παιδείας απαντά σε κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διδασκαλία της πομακικής γλώσσας και παραπέμπει στο μορφωτικό πρωτόκολλο...
Ζαχαράκη: Γιατί δεν διδάσκεται η πομακική γλώσσα στα σχολεία της Θράκης
Οι ανακοινώσεις για την αισχροκέρδεια
Αισχροκέρδεια: Πλαφόν σε καύσιμα και τρόφιμα έως τις 30 Ιουνίου
Πρόστιμα «μαμούθ» έως 5 εκατ. ευρώ για τα σούπερ μάρκετ και όρια κέρδους στα καύσιμα - Σε ΦΕΚ η ΠΝΠ που θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιουνίου
Αισχροκέρδεια: Πλαφόν σε καύσιμα και τρόφιμα έως τις 30 Ιουνίου
Μαθητές πυροδοτούν εκρηκτικό μηχανισμό σε σχολείο της Κρήτης
Έκρηξη σε σχολείο στο Ηράκλειο: Βίντεο ντοκουμέντο από την πυροδότηση του μηχανισμού
Πώς οι ανήλικοι απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή πριν την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας - Τι ισχυρίστηκαν στην απολογία τους
Έκρηξη σε σχολείο στο Ηράκλειο: Βίντεο ντοκουμέντο από την πυροδότηση του μηχανισμού