ΑΠΘ: Καταγγέλλουν «φακέλωμα» των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων
Σφοδρές αντιδράσεις για το έγγραφο των εισαγγελικών αρχών που ζητά τα ονόματα των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων και συνδικαλιστών του ΑΠΘ - «Να απολογηθούν οι πρυτανικές αρχές», ζητούν οι φοιτητές - Μετά από διαμαρτυρία η απόφαση ανακλήθηκε

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει έγγραφο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο ο εισαγγελέας ζητά τα ονόματα των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων και συνδικαλιστών του ΑΠΘ. Παρόλαυτά, οι φοιτητικοί σύλλογοι κατόπιν διαμαρτυρίας στην πρυτανεία πέτυχαν την ανάκληση του εγγράφου.

«Οι πρυτανικές αρχές πρέπει να απολογηθούν γιατί αντί να επιστρέψουν την απαίτηση της εισαγγελίας ως απαράδεκτη έχουν το θράσος να την κοινοποιούν», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι φοιτητές, καλώντας σε κινητοποίηση, σήμερα Τετάρτη 9/6 στις 19.30 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

«Τα ονόματα, τα προσωπικά δεδομένα, τα στοιχεία των εκλεγμένων συνδικαλιστών των Φοιτητικών Συλλόγων τα γνωρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές που από κοινού το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν, διεκδίκησαν την επιστροφή στα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα, πάλεψαν ενάντια στον Νόμο Κεραμεως Χρυσοχοιδη και στα σχέδια κυβέρνησης και πρυτανείας ΑΠΘ. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντιωνόμαστε στα αντιδραστικά σχέδια τους που έρχονται να αλλοιώσουν τη δομή οργάνωσης του φοιτητικου κινήματος και των διεργασιών του, να διαλύσουν οποιαδήποτε δυνατότητα συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Δεν εφησυχάζουμε, μέσα από τους αγώνες κάνουμε κουρελόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων», υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους οι φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, έξω από το ΑΠΘ επικράτησε ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδιζαν την πρόσβαση στο ίδρυμα, ενώ δημοσιογράφος καταγγέλλει επίθεση σε βάρος του.

Η απόφαση των φοιτητικών συλλόγων ΑΠΘ:

Κοινοποιούμε την απόφαση των φσ ΑΠΘ

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο έγγραφο που στάλθηκε από τις πρυτανικές αρχές στους προέδρους και κοσμήτορες των τμημάτων κατά παραγγελία του γραφείου γενικής αστυνόμευσης και μετά από παρέμβαση εισαγγελέα και αναφέρει χαρακτηριστικά το αίτημα για γνωστοποίηση των στοιχείων των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ. Οι πρυτανικές αρχές πρέπει να απολογηθούν γιατί αντί να επιστρέψουν την απαίτηση της εισαγγελίας ως απαράδεκτη έχουν το θράσος να την κοινοποιούν!

Η προσπάθεια ωμής παρέμβασης στη λειτουργία των συλλόγων, στα όργανα τους, τα Διοικητικά Συμβούλια δεν θα περάσει! Το γεγονός είναι ενταγμένο στη μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης στο φοιτητικό κίνημα. Θέλουν να χτυπήσουν τον τρόπο οργάνωσης των φοιτητών, τους συλλόγους τους, να επιβάλουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες διαλύοντας κάθε συλλογική διαδικασία, να καταργήσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και οργάνωση των φοιτητών με τη δημιουργία ενιαίων ψηφοδελτίων. Φαίνεται τι τους ενοχλεί! Η οργάνωση, η πρωτοπόρα δράση συνδικαλιστών, τα επιθετικά αιτήματα του φοιτητικού κινήματος είναι που τους χαλάνε τη σούπα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εργατικό κίνημα! 

Τα ονόματα, τα προσωπικά δεδομένα, τα στοιχεία των εκλεγμένων συνδικαλιστών των Φοιτητικών Συλλόγων τα γνωρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές που από κοινού το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν, διεκδίκησαν την επιστροφή στα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα, πάλεψαν ενάντια στον Νόμο Κεραμεως Χρυσοχοιδη και στα σχέδια κυβέρνησης και πρυτανείας ΑΠΘ. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντιωνόμαστε στα αντιδραστικά σχέδια τους που έρχονται να αλλοιώσουν τη δομή οργάνωσης του φοιτητικου κινήματος και των διεργασιών του, να διαλύσουν οποιαδήποτε δυνατότητα συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης. Έτσι συνεχίζουν ακατάπαυστα το προχωρημα των σχεδίων τους με την έντονη παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων πέριξ του ΑΠΘ τις τελευταίες μέρες και την διενέργεια ελέγχων στις εισόδους του ΑΠΘ, τις εξαγγελίες για ενιαία ψηφοδέλτια  που αποτελούν ένα βαθύ και ωμο χτύπημα στους Φοιτητικούς Συλλόγους, και την εν λόγω αντιδραστική επιστολή στα όργανα διοίκησης που έρχεται να φακελωσει και να ποινικοποιήσει τον συνδικαλισμό μέσα στις σχολές.

Ούτε σκέψη για κρατική παρέμβαση στα όργανα των συλλόγων! Ούτε σκέψη για γνωστοποίηση στοιχείων συνδικαλιστών! Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία. Κατω τα χέρια από το Άσυλο!

Προχωράμε σε :

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, σήμερα Τετάρτη 9/6 στις 19.30 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφιάς.

Το έγγραφο που ζητά τα ονόματα των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων και συνδικαλιστών:

apth eggrafo onomata

Το έγγραφο με την ανάκληση της παραπάνω απόφασης:

anaklisi
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Τράπεζα Θεμάτων – Φυσικοί: Προβληματισμός για την αυξημένη διδακτέα ύλη
Μη ρεαλιστική αντιστοιχία μεταξύ των διδακτικών ωρών και της έκτασης και της δυσκολίας της διδακτέας ύλης «βλέπουν» οι φυσικοί
Τράπεζα Θεμάτων – Φυσικοί: Προβληματισμός για την αυξημένη διδακτέα ύλη
ΑΕΙ: Προβληματισμοί για το ασφαλές άνοιγμα και αντάρτικο από τη Νομική
Τι αποφάσισε η Σύνοδος των Πρυτάνεων - Καθυστέρηση στη λήψη μέτρων εντοπίζει η ΠΟΣΔΕΠ - Εξ αποστάσεως τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου στη Νομική...
ΑΕΙ: Προβληματισμοί για το ασφαλές άνοιγμα και αντάρτικο από τη Νομική