nautergates
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | INTIME
Μεταφέρουν την συμμετοχή τους για τις 10 Ιουνίου, 12 ναυτεργατικά σωματεία - Εκδίκαση προσφυγής της ΣΕΕΝ κατά της ΠΕΝΕΝ για καταχρηστική απεργία στις 3 Ιουνίου

Την απόφαση της ΑΔΕΔΥ ακολουθούν 12 από τα 13 σωματεία ναυτεργατών, για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου στις 10 Ιουνίου.

Οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά για τις 3 Ιουνίου μετατέθηκαν και αυτές για τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ. 

Ωστόσο, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού που παρουσιάστηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Πειραιά όπου είχε κατατεθεί προσφυγή από το Σύνδεσμο των ακτοοπλόων (ΣΕΕΝ) προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη πανελλαδική απεργία για αύριο Πέμπτη 03/06 που είχαν εξαγγείλει τα ναυτεργατικά σωματεία, δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει κανονικά την αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αλλά και αυτή που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Η προσφυγή των ακτοοπλόων κατά την ΠΕΝΕΝ εκδικάστηκε και μετά τις 7:00 το απόγευμα αναμένεται η δικαστική απόφαση. «Είναι φανερό ότι η επιλογή ΣΕΕΝ αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, στο ίδιο το δικαίωμα της απεργίας, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ξεκαθαρίζουμε ως ΠΕΝΕΝ πως σε ό,τι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο τηρήσαμε κατά γράμμα τις διατάξεις του σχετικού νόμου και οποιαδήποτε αμφισβήτηση σε αυτή την κατεύθυνση είναι παντελώς αβάσιμη και ατεκμηρίωτη.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ.

Προσθέτει επίσης ότι δεν διαπραγματεύεται «ούτε με την κυβέρνηση ούτε με το εφοπλιστικό κεφάλαιο» και ούτε δηλώνει «υποταγή σε όποια δικαστική απόφαση φρενάρει, εμποδίζει, απαγορεύει την πάλη της εργατικής τάξης και των συνδικάτων της για τα δίκαια αιτήματά της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ