Thumbnail
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι ανήλικοι που κατηγορούνται για 22 διαρρήξεις - «Είχαμε γλυκαθεί», δηλώνουν

Ελεύθεροι, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκα οι 16 και 17 ετών διαρρήκτες με περιοριστικούς όρους.

Οι περιορισμοί που αποφασίστηκαν, είναι η απαγόρευση μετακίνησης εκτός του Δήμου κατοικίας, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και ο όρος της απαγόρευσης να πλησιάζει ο ένας τον άλλο σε απόσταση μικρότερη των είκοσι μέτρων.

Είχαν συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενοι για σωρεία διαρρήξεων σπιτιών, σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Οι ίδιοι στην απολογία τους φέρεται να αποδέχθηκαν τις πράξεις τους, λέγοντας ότι «είχαν γλυκαθεί».

Το δίδυμο των ανήλικων, σύμφωνα με την αστυνομία, διέπραξε το τελευταίο τρίμηνο τη μία διάρρηξη μετά την άλλη, φτάνοντας συνολικά τις 22 και επιπλέον τρεις σε απόπειρα, με τη λεία τους να περιλαμβάνει μετρητά και κοσμήματα, αξίας άνω των 35.000 ευρώ. Τα εις βάρος του αποδιδόμενα «χτυπήματα» έγιναν σε Βέροια, Έδεσσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα και Καβάλα, όπου παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους για να εισέλθουν στα διαμερίσματα-«στόχους».

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 19χρονης αδελφής του 16χρονου, που με τη σειρά της συνελήφθη και διώκεται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Σε ειδική κρύπτη στο χώρο αποσκευών του οχήματος εντοπίστηκαν κοσμήματα που είχαν κλαπεί νωρίτερα, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν κι άλλα κοσμήματα, όπως επίσης ένα περίστροφο κρότου - αερίου, αεροβόλο πιστόλι, φορητός πομποδέκτης κ.ά.

Αρχικά η αστυνομία γνωστοποίησε την εμπλοκή τους σε δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων (τετελεσμένες και σε απόπειρα) για τις οποίες οι ανήλικοι κατηγορούμενοι, Έλληνες υπήκοοι, απολογήθηκαν στον ανακριτή. Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε όμως η τέλεση επιπλέον 15 διαρρήξεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα