Λάρισα: Έρευνα για τον αιφνίδιο θάνατο 5χρονης μαθήτριας νηπιαγωγείου
Ξεκινά η έρευνα για τα αίτια θανάτου 5χρονης μαθήτριας Νηπιαγωγείου στη Λάρισα - Ορίστηκε παιδίατρος/πραγματογνώμονας που θα συνδράμει στην έρευνα

Σχεδόν ενάμιση χρόνος συμπληρώνεται από το θάνατο της 5χρονης Αικατερίνης Γκαβούτσικου η οποία «απεβίωσε αιφνιδίως», όπως σημειωνόταν στην ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι εμπλεκόμενοι γιατροί θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών νοσηλείας που οδήγησαν στο θάνατο του μικρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» ορίστηκε παιδίατρος-πραγματογνώμονας που θα συνδράμει στην έρευνα, έρευνα η οποία θα συμπεριλάβει όλες τις φάσεις παρακολούθησης και αντιμετώπισης του περιστατικού, από την ιδιώτη παιδίατρο, δηλαδή έως την εισαγωγή και νοσηλεία της 5χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και κατέληξε.

Η πολύμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ερ­γαστηριακών εξετάσεων προκάλεσε με τη σειρά της καθυστέρηση στη σύνταξη του ιατροδικαστικού πορί­σματος και εκκρεμεί έτσι επί ένα έτος η υποβολή της δικογραφίας από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας. Η πρόσφατη υποβολή της δικογραφίας άνοιξε τον δρόμο για την εισαγγελική έρευνα που θα εξετάσει αν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης ή όχι ποινικού αδι­κήματος ιατρικής παράλειψης κ.λπ., διάσταση από την οποία θα εξαρτηθεί αν η υπόθεση θα καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η οικογένεια της 5χρονης απαιτεί να φωτιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το υγιέστατο κατά τα άλλα κορίτσι τους και μαθήτρια του 13ου Νηπιαγωγείου Λάρισας «έσβησε» μετά από διήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στις 05.00 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου του 2020.

Στο πόρισμα της πολυσέλιδης έκθεσής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας υπογραμμίζεται ότι ο θάνατος της 5χρονης «οφείλεται σε σηπτική καταπληξία επί εδάφους λοίμωξης στρεπτοκοκκικής αιτιολογίας», πό­ρισμα που προσδίδει νέα διάσταση στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Αναμένεται η πραγματογνωμοσύνη της παιδιάτρου, που ορίστηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που εστιάζει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται -σύμφωνα και με μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στο ιστορικό της υπόθεσης- ότι η 5χρονη εκδήλωσε πυρετό στις 7 Φεβρουάριου 2020, με την οικογένεια να επικοινωνεί τηλεφωνικά με την ιδιώτη παιδίατρο. Την Κυριακή 16 Φεβρουάριου η μικρή ανέ­βασε πυρετό και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο ιατρείο όπου η ιδιώτης γιατρός παρέπεμψε το παιδί στο νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουάριου η 5χρονη εισάγεται στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ και δύο ημέρες μετά, στις 5 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουάριου, πεθαίνει «χωρίς διάγνωση». Με λιτή ανακοίνωση, που έδωσε εκείνο το πρωί στη δημοσιότητα η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έδινε τις πρώτες πληρο­φορίες για τον θάνατο του κοριτσιού σημειώνοντας ότι «στις 17/2/2020, εισήχθη στις 13:00 κοριτσάκι 5 ετών στην Παιδιατρική Κλινική κατόπιν παραπομπής από ιδιώτη παιδίατρο, μετά από συνεχιζόμενη πυρετική κί­νηση από εβδομάδας. Στις 19/2/2020 απεβίωσε στις 5:00 το πρωί, αιφνιδίως». Ζητήθηκε νεκροψία – νεκρο­τομή και αναμένουμε το αποτέλεσμα».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos
«Ακαδημία Βιασμών»: Πώς χιλιάδες άνδρες ναρκώνουν και κακοποιούν τις συζύγους τους
Το παγκόσμιο δίκτυο (θύμα του οποίου και η η Ζιζέλ Πελικό) που διδάσκει τη χρήση υπνωτικών και τη «βιομηχανία» του βιασμού εν αγνοία των θυμάτων
«Ακαδημία Βιασμών»: Πώς χιλιάδες άνδρες ναρκώνουν και κακοποιούν τις συζύγους τους
dypa voucher 2000 euro
Ανατροπή στο Voucher ΔΥΠΑ 750€: Κλείνει ίσως αργά το βράδυ - Πώς προλαβαίνετε
Ίσως έως το βράδυ θα κλείσουν οι θέσεις για του 114384 ωφελούμενους του τελικού Μητρώου - Που έχει ανοικτές (δείτε παρακάτω) και πώς θα ξεκινήσετε...
Ανατροπή στο Voucher ΔΥΠΑ 750€: Κλείνει ίσως αργά το βράδυ - Πώς προλαβαίνετε
Φωτογραφίες από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: LIVE το 4ο Τακτικό Συνέδριο – Κορυφώνονται οι διεργασίες, κάλπες την Κυριακή
Κορυφώνεται στο Φάληρο το 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Σε εξέλιξη οι διεργασίες για τη νέα Κεντρική Επιτροπή
ΠΑΣΟΚ: LIVE το 4ο Τακτικό Συνέδριο – Κορυφώνονται οι διεργασίες, κάλπες την Κυριακή