Συνεπιμέλεια: Απειλές κατά δικαστών από φανατικούς υποστηρικτές
Σε ανοιχτές απειλές κατά δικαστών μέσω αναρτήσεων στα social media προβαίνουν φανατικοί υποστηρικτές το νόμου για τη Συνεπιμέλεια που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων

Σε διαδικτυακές απειλές κατά δικαστών, με ρητορική που θυμίζει άλλες εποχές, επιδίδονται πλέον οι φανατικοί υποστηρικτές του περιβόητου νομοσχεδίου για τη Συνεπιμέλεια, το οποίο υπερψηφίστηκε με 156 ψήφους στη Βουλή και τη Νέα Δημοκρατία να μετρά δύο απώλειες.

Οι αυτοαποκαλούμενες «ομάδες πίεσης» πέρασαν σχεδόν αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ακόμα και από τον ΟΗΕ, από τους πανηγυρισμούς στα social media στις ευθείες απειλές κατά της Δικαιοσύνης και του δικαστικού σώματος, αναφορικά με τον τρόπο που εκείνη θα χειρίζεται πλέον τις υποθέσεις επιμέλειας.

Σύμφωνα με το news247.gr, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ανάρτησης χρήστη με όνομα «Ίσα δικαιώματα γονέων», που «προειδοποιεί» τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, κατά των οποίων «γεμίζουμε, οπλίζουμε και αναμένουμε».

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«151 ψήφους χρειαζόμασταν, 156 πήραμε στην ονομαστική ψηφοφορία επί των δύο επίμαχων άρθρων. Η μάχη κερδήθηκε πανηγυρικά κύριοι. Προχωράμε βάσει αρχικού σχεδίου δίχως ΒΗΜΑ πίσω. Στρέφουμε το βαρύ πυροβολικό εναντίον του ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, γεμίζουμε, οπλίζουμε και αναμένουμε! Να φροντίσουν τα μέλη που διαρρέουν τα της ομάδας να ενημερώσουν την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο. Τους το λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Και δεν είναι απειλή, όπως δειλά ανακοίνωσαν. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΟΜΙΜΗ! Ειδικά οι 900 που θα εκπαιδευθούν στην ΕΣΔΙ να φροντίσουν να είναι περισσότερο προετοιμασμένοι. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπει εμπόδιο στο δρόμο μας. Περισσότερα το επόμενο διάστημα».

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Κινούμαστε κατά παντός υπευθύνου»

Το News 24/7 επικοινώνησε με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι ήδη ενήμερη για τις αναρτήσεις που υπάρχουν στις διάφορες ομάδες. Όπως αναφέρει, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να εντοπιστούν όλα τα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα, έτσι ώστε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες σε βάρος τους.

Άλλωστε, σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγείλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν λάβει χώρα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

«Κινούμαστε κατά παντός υπευθύνου. Η ελληνική Δικαιοσύνη θα εντοπίσει τα πρόσωπα ονομαστικά και τότε θα γίνουν όλες οι περαιτέρω ενέργειες», δηλώνει στο News 24/7 o πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Μάλιστα, η Ένωση εμμένει στην προγενέστερη ανακοίνωση της σχετικά με τις «ομάδες πίεσης», κάνοντας λόγο για αθέμιτες πρακτικές και παρακμιακά φαινόμενα. «Η προσδοκία τους ότι με τον τρόπο αυτό θα πιέσουν το δικαστικό σύστημα ώστε να εκδίδει αποφάσεις ευνοϊκές για τα συμφέροντά τους, φανερώνει παιδαριώδη άγνοια του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης», έχει υποστηρίξει στο παρελθόν η Ένωση, επισημαίνοντας πως «τέτοια παρακμιακά φαινόμενα δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορη την Πολιτεία, η οποία έχει καθήκον να προστατεύει το κύρος των δημοκρατικών θεσμών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agelada.jpg
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Ο ΠΟΥ ζητά εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο