empros
Ανακατάληψη του ιστορικού κτιρίου του θεάτρου «Εμπρός» από εκατοντάδες πολίτες χθες Σάββατο, που τραγούδησαν κατά της αυταρχικής εκκένωσης του από την αστυνομία

Με τραγούδια, συνθήματα και μουσικά όργανα χθες Σάββατο εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν έξω από το θέατρο «Εμπρός». Γκρέμισαν τους τσιμεντόλιθους και αρκετοί από αυτούς ξαναμπήκαν στο ιστορικό κτίριο.

Νωρίτερα μεγάλη εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων κατά της εκκένωσης και υπέρ της επαναοικειοποίησης του ιστορικού κτιρίου, που πάνω από μία δεκαετία λειτουργεί και ανθεί ως Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, με μικροφωνική, συναυλίες και παρεμβάσεις.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και αφού οι τσιμεντόλιθοι της αστυνομίας γκρεμίστηκαν και το θέατρο απελευθερώθηκε, στον λογαριασμό του «Εμπρός» στο facebook ανέβηκε κάλεσμα για την Κυριακή, με το οποίο «καλεί τις φίλες και τους φίλους του να συνεχίσουν την υπεράσπιση του. Την Κυριακή 23/5 από τις 11 το πρωί έως τις 4 η ορχήστρα του Support Art Workers με 150 καλλιτέχνες παίζουν κλασική μουσική στο Εμπρός. Στις 7 το απόγευμα καλούμε όλους και όλες σε ανοιχτή γενική συνέλευση για την αποκατάσταση του κτιρίου και την οργάνωση του προγράμματος».

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPAIDEYTIKOS
«Έμαθες πολλά γράμματα καιρός να τα γυρίσεις στα παιδιά του λαού μας»
Σχετικά με την αλήθεια που διαπίστωσε πως έκρυβε η προτροπή του πατέρα της, πριν από τριανταπέντε χρόνια, να διοριστεί στην εκπαίδευση, μετά τις...
«Έμαθες πολλά γράμματα καιρός να τα γυρίσεις στα παιδιά του λαού μας»