pyrkagia sxinos
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στο πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από το Σχίνο Λουτρακίου - Εκκενώσεις οικισμών, ισχυροί άνεμοι και χιλιάδες στρέμματα δάσους που μετατράπηκαν σε στάχτη

Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά στο Χάνι Δερβένι, κοντά στην Κοκκιναρέα, ενώ η νύχτα προβλέπεται δύσκολη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το βράδυ της Πέμπτης ενεργοποιήθηκε για μία ακόμα φορά ο αριθμός 112 για την προληπτική εκκένωση τριών οικισμών και ενός μοναστηριού.

Στην περιοχή υπάρχουν και κάποιοι κάτοικοι που παραμένουν στα σπίτια τους παρότι υπάρχει εντολή εκκένωσης.

Συνολικά 265 πυροσβέστες με 82 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα στρατού καθώς και σώματα εθελοντών, υδροφόρες και άλλα μηχανήματα επιχειρούν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, στο μέτωπο της φωτιάς δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Οι φλόγες κατευθύνονται και σε άλλα μέρη, ενώ υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες ενώ ο οικισμός έχει εκκενωθεί. 

Οι καπνοί από τη φωτιά «έπνιξαν» το Λεκανοπέδιο και έφτασαν μέχρι και την Ικαρία.

Νωρίτερα, πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν από το μέτωπο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη. Όχημα της πυροσβεστικής είχε σταματήσει προληπτικά λίγα μέτρα πιο κάτω.

Στο πύρινο μέτωπο έχουν σπεύσει επιπρόσθετα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού, ενώ το βράδυ της Πέμπτης απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν σπίτια στη Μαυρολίμνη ενώ πολλοί άνθρωποι στην περιοχή Άνω Μάζι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Το μέτωπο που καίει ακόμα στην περιοχή βρίσκεται σε σημείο που έχει ένα πευκώδες δάσος ενώ από την απέναντι πλευρά υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες και κατευθύνεται και προς κατοικημένες περιοχές ενώ οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται το βράδυ πρόκειται να δυσκολέψουν το έργο της απόσβεσης. 

Στην συγκεκριμένη τοποθεσία είχαν δεχτεί και αυτοί μήνυμα από το 112 με οδηγία να κινηθούν προς τα Μέγαρα. 

«Έχουμε ένα σημείο που είναι πολύ προβληματικό, είναι σε μια χαράδρα πάνω από τον Σχίνο. …Είναι οι οροσειρές που πάνε προς Αγίους Θεοδώρους και Κινέτα..Έχει κάνει πολύ μεγάλη αναζωπύρωση και καεί τα υπόλοιπα βουνά από πίσω» αναφέρει ο Δημήτρης Δεσύλλας, Πρόεδρος Εξωραιστικού Συλλόγου Σχίνου, στο ΣΚΑΪ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουν εκκενωθεί μεμονωμένα σπίτια στην περιοχή.

Έως τώρα, 20.000 στρέμματα δάσους έχουν μετατραπεί σε στάχτη. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποίησε ότι η φωτιά ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων σε ελαιώνα, το βράδυ της Τετάρτης στις 10 παρά τέταρτο, στην περίμετρο του οικισμού Σχίνος στην Κόρινθο κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όσον αφορά την ένταση των ανέμων, με ριπές που έφταναν 7 και 8 μποφόρ και που συνεχίζονται μέχρι και τώρα.

Παράλληλα, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ του ανακριτικού βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας