AstraZeneca: Νέο περιστατικό θρόμβωσης στην Κρήτη – Νοσηλεύεται 47χρονη
Η υπόθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο ΕΟΦ εξετάζει τον φάκελο του 35χρονου στην Κρήτη που εμφάνισε θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του

Συμπτώματα θρομβοπενίας εμφάνισε μια 47χρονη γυναίκα στην Κρήτη, 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. 

Πρόκειται μια αυτοάνοση επιπλοκή και αφορά στην διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος.

Σύμφωνα με το Creta24, η υπόθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο ΕΟΦ εξετάζει τον φάκελο του 35χρονου στην Κρήτη που εμφάνισε θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του. 

Η γυναίκα, που νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εμβολιάστηκε στις 3 Μαΐου, στον Άγιο Νικόλαο, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σχεδόν αμέσως ανέβασε πυρετό και άρχισε να έχει ενοχλήσεις στα άκρα. Την επόμενη ημέρα και καθώς ο πονοκέφαλος επιδεινωνόταν, απευθύνθηκε στον αγροτικό γιατρό της περιοχής.

Ο τελευταίος την έστειλε ως επείγουσα περίπτωση στο κοντινότερο νοσοκομείο, αυτό του Αγίου Νικολάου.

Από εκεί, αφού της έγινε εισαγωγή, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό στο Ηράκλειο. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, στο ΠΑΓΝΗ, αφού της έγινε αξονική τομογραφία, δόθηκε εξιτήριο στην 47χρονη με την οδηγία να κάνει η ίδια μια μαγνητική.

Όπως αναφέρουν συγγενείς της, στο cretalive.gr, τα συμπτώματα επέμεναν και στις 12 Μαΐου, ημέρα που η 47χρονη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο και εφημέρευε. Εκεί της έγινε μαγνητική που έδειξε τη θρόμβωση.

Λόγω της κατάστασή της κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, στην Νευροχειρουργική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
αυτοκίνητο
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική
Τρίμηνη απαγόρευση έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίων από 1η Ιουλίου – Τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική