AstraZeneca: Νέο περιστατικό θρόμβωσης στην Κρήτη – Νοσηλεύεται 47χρονη
Η υπόθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο ΕΟΦ εξετάζει τον φάκελο του 35χρονου στην Κρήτη που εμφάνισε θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του

Συμπτώματα θρομβοπενίας εμφάνισε μια 47χρονη γυναίκα στην Κρήτη, 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. 

Πρόκειται μια αυτοάνοση επιπλοκή και αφορά στην διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος.

Σύμφωνα με το Creta24, η υπόθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο ΕΟΦ εξετάζει τον φάκελο του 35χρονου στην Κρήτη που εμφάνισε θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του. 

Η γυναίκα, που νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εμβολιάστηκε στις 3 Μαΐου, στον Άγιο Νικόλαο, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σχεδόν αμέσως ανέβασε πυρετό και άρχισε να έχει ενοχλήσεις στα άκρα. Την επόμενη ημέρα και καθώς ο πονοκέφαλος επιδεινωνόταν, απευθύνθηκε στον αγροτικό γιατρό της περιοχής.

Ο τελευταίος την έστειλε ως επείγουσα περίπτωση στο κοντινότερο νοσοκομείο, αυτό του Αγίου Νικολάου.

Από εκεί, αφού της έγινε εισαγωγή, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό στο Ηράκλειο. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, στο ΠΑΓΝΗ, αφού της έγινε αξονική τομογραφία, δόθηκε εξιτήριο στην 47χρονη με την οδηγία να κάνει η ίδια μια μαγνητική.

Όπως αναφέρουν συγγενείς της, στο cretalive.gr, τα συμπτώματα επέμεναν και στις 12 Μαΐου, ημέρα που η 47χρονη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο και εφημέρευε. Εκεί της έγινε μαγνητική που έδειξε τη θρόμβωση.

Λόγω της κατάστασή της κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, στην Νευροχειρουργική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητης
Εθνικό Απολυτήριο: Ένας διάλογος 9 μηνών για να γεννηθεί το σχολείο του 2040 ή για να βαφτιστεί ξανά η εξεταστική μηχανή;
Το Εθνικό Απολυτήριο παρουσιάζεται ως τομή που θα «αναβαθμίσει το Λύκειο» και θα το αποσπάσει από τον ρόλο του ως «προθάλαμου εξετάσεων». Μόνο που...
Εθνικό Απολυτήριο: Ένας διάλογος 9 μηνών για να γεννηθεί το σχολείο του 2040 ή για να βαφτιστεί ξανά η εξεταστική μηχανή;