17 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας
Επελέγη η 17η Μαΐου, επειδή αυτή την ημέρα του 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Γνωστή και με την κωδική ονομασία IDAHO (International Day Against Homophobia), η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας έχει σκοπό να συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες, που στοχεύουν στον σεβασμό της διαφορετικότητας των ομοφυλοφίλων, ανδρών και γυναικών.

Επελέγη η 17η Μαΐου, επειδή αυτή την ημέρα του 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο όρος «ομοφοβία» ή «ομοφυλοφοβία» («homophobia») επινοήθηκε την δεκαετία του εξήντα από τον αμερικανό ψυχολόγο Τζορτζ Γουάινμπεργκ.

Το μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες, γγ του ΟΗΕ

Ο κόσμος τιμά τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων. Ανάμεσα στις πολύ σοβαρές συνέπειες της πανδημίας του COVID-19, είναι η αυξανόμενη ευάλωτότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Ήδη αντιμέτωπα με προκαταλήψεις, επιθέσεις και δολοφονίες μόνο και μόνο γι’ αυτό που είναι ή για το πρόσωπο που αγαπούν, πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα βιώνουν ένα αυξημένο στίγμα ως αποτέλεσμα του ιού αλλά και νέα εμπόδια όταν αναζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι η αστυνομία κάνει κατάχρηση των οδηγιών για τον COVID-19, στοχοποιώντας τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τις οργανώσεις τους. Καθώς η πανδημία εξελίσσεται, τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να υπογραμμίζουν αυτές αλλά κι άλλες αδικίες όπως και την ανάγκη άπαντες να προστατεύονται και να συμπεριλαμβάνονται στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Μαζί, ας σταθούμε ενωμένοι κατά των διακρίσεων και υπέρ του δικαιώματος όλων να ζουν ελεύθεροι με ισότητα, αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας