filippidis
Ο Πέτρο Φιλιππίδης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις αυτοπροσώπως στις δικαστικές Αρχές και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακιστεί ή όχι

Η ώρα της δικαιοσύνης πλησιάζει για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, αφού στα χέρια του τακτικού ανακριτή έχει βρεθεί ο φάκελος της δικογραφίας και αναμένεται να τον  καλέσει τις επόμενες μέρες σε απολογία, κατηγορούμενο για τρία κακουργήματα.

Οι τρεις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει, φαίνεται να έχουν περιγράψει με όλες τις λεπτομέρειες τις πράξεις που στοιχειοθετούν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο γνωστός ηθοποιός.

Θυμίζουμε ότι η μία από τις καταγγέλλουσες στην κατάθεσή της στον αρμόδιο εισαγγελέα, περιέγραψε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να τελέστηκε μέσα σε χώρο θεάτρου. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο ηθοποιός προέβη σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Σε ό,τι αφορά, στις απόπειρες βιασμού, στη μία περίπτωση η ηθοποιός κατέθεσε πως ο κωμικός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της, ενώ η ίδια τον παρακαλούσε να σταματήσει χωρίς αποτέλεσμα. Ακινητοποιώντας την πάνω σε έναν καναπέ της κατέβασε το παντελόνι και της επιτέθηκε. Η εγκλωβισμένη γυναίκα τον ικέτευε να σταματήσει αλλά εκείνος συνέχισε να ασελγεί πάνω της. Κατάφερε να τον απωθήσει χτυπώντας τον με το πόδι. Με φωνές του ζητούσε να την αφήσει να φύγει. Έτρεξε προς την πόρτα αλλά εκείνος της είπε ότι ήταν κλειδωμένη! Εντέλει, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει.

Στη περίπτωση της δεύτερης υπόθεσης απόπειρας βιασμού, η γυναίκα κατέθεσε πως τον Αύγουστο του 2014, ο ηθοποιός την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, αποπειράθηκε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του.

Από την πλευρά του ο ηθοποιός με υπόμνημα που είχε καταθέσει στο εισαγγελέα - και όχι σε ανωμοτί κατάθεση, όπως είχε κληθεί - φέρεται να αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, από τις τρεις γυναίκες περί σεξουαλικής κακοποίησής τους.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι είναι «θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι».

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και τη γενετήσια ελευθερία» τονίζει.

Η καταγγελία της απόπειρας βιασμού

Η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια,  Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, σε επιστολή της προς το  ΣΕΗ, είχε καταγγείλει ότι ο κατηγορούμενος είχε επιθετική συμπεριφορά κατά την διάρκεια της παράστασης «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, όταν συμπρωταγωνιστούσαν το 2000.

Μάλιστα καταγγέλλει  απόπειρα βιασμού το 2010 και ότι ο Φιλιππίδης παρακολουθούσε την πορεία της, μετά την επίθεση εις βάρος της και είχε παρέμβει στους υπευθύνους ενός τηλεοπτικού σίριαλ, ώστε να μην την προσλάβουν, παρόλο που η ίδια είχε περάσει την οντισιόν.

Ο ίδιος βέβαια σε  υπόμνημά του ισχυρίζεται ότι είχαν  ερωτική σχέση και  ποτέ δεν έγινε κάτι χωρίς τη θέληση της.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα